Szakértők a hipnózis biztonságáról

Leslie Le Crona pszichológus és hipnózis szaktekintély: „Az önhipnózist, bár több ezren megtanulták, én azonban még semmiféle rossz eredményről nem hallottam a használatával kapcsolatban.”

Dr. William S. Kroger így ír a Klinikai és kísérleti hipnózis című könyvében: „Platonov, Pavlov munkatársa, aki több mint ötven éven keresztül és több mint ötvenezer esetben alkalmazott hipnózist a következőről számol be: ’Soha nem figyeltünk meg páciensen semmilyen ártalmas hatást, ami a hipno-szuggesztiós terápiás módszernek lenne tulajdonítható, sem labilis személyiség felé vezető tendenciát, az akarat gyengülését vagy a hipnózis patológia kényszerét.’”

Dr. David Cheek, M.D., aki a területen hatalmas tapasztalattal rendelkezik, így ír: „Többet árthatunk a hipnózis figyelmen kívül hagyásával, mint amekkorát a hipnózis és szuggesztió intelligens és konstruktív alkalmazásával okozhatnánk.”

Dr. Julius Grinker szerint: „A hipnózis úgynevezett veszélyei képzeltek. Bár már több száz pácienst hipnotizáltam, sosem láttam ennek semmilyen káros hatását.”

Pierre Janet, Sigmund Freud egy tanítványa, aki buzgón gyakorolta a hipnotizálást, így ír: „A hipnózis egyetlen veszélye, hogy nem elég veszélyes.”

Rafael Rhodes, pszichológus így ír a Terápia hipnózison keresztül című könyvében: „A hipnózis teljesen biztonságos. Nem ismeretes olyan eset, melyben a hipnózis terápiás használatának káros eredményeiről készült volna feljegyzés.”

Dr. Louie P. Thorpe, a Dél-Kaliforniai Egyetem Emeritus professzora így ír A mentális egészség pszichológiája című könyvében: A hipnózis egy természetes jelenség, és az alkalmazásának nem ismert semmilyen ártalmas hatása.”

David Spiegel, M.D., a Stanfordi Orvosi Egyetem pszichiátriai és viselkedéstudományi professzora így fogalmaz: „Az orvosok gyakran tartanak attól, hogy a hipnózis a páciensre nézve jelentős kockázatokkal jár. Valójában azonban a jelenség veszélytelen, és kevesebb a mellékhatása, mint a legtöbb remek gyógyszernek.”

Gil Boyne, klinikai hipnoterapeuta: „Mintegy negyven évnyi praktizálás és több mint negyvenezer óra hipnoterápia után soha nem láttam vagy hallottam semmilyen, a hipnózisból származó káros hatásról.”

Egyetlen egy dokumentált eset sincs a hipnózis használatából eredő káros hatásról!

Forrás:
http://www.cedrushipnoterapia.hu/cikkek/hipnozis-veszelyei.html