Vereséget szenvedett a pszichológus kartell

Leleplező riport Pintér László hipnoterapeutával a Hipnózis Érdekvédelmi Egyesület elnökével akit nem sikerült félreállítania a “közérdekű bejelentőnek”.

Kérdező: 

Kedves László, mit jelent az, hogy vereséget szenvedett a pszichológus kartell?

Válasz: 

Ez azt jelenti, hogy nem az első vagyok azon hipnoterapeuták között akikkel szemben közérdekű bejelentést tett a „pszichológus kartell”– mert nem tartozik az ő “elitjükhöz” – az őket kiszolgáló ÁNTSZ-nél, de ismereteim szerint az első vagyok akit nem tudtak eltiltatni a hipnoterápiás tevékenység végzésétől!

Kérdező:

Azt mondod van egy pszichológusi kartell aki közérdekű bejelentést tesz nem csak ellened hanem mások ellen is. Miből gondolod, hogy egy pszichológusi kartell a bejelentőd?

Válasz:

Nem gondolom, hanem tudom hogy ki/kik a bejelentő.

És onnan tudom, hogy a bejelentés szövegét megismerhettem. Ez a szöveg megegyezik kollégáim bejelentésének szövegével. Továbbá megegyezik azzal a szöveggel is ami a bejelentők korábbi gyakorlatához tartozott, – amikor még felvállalták magukat –  ami abból állt, hogy először e-mailben vagy facebookon próbálták meg elijeszteni a kollégákat a kilátásba helyezett ÁNTSZ-nél való bejelentéssel. És megegyezik a bejelentők nyilvános weboldalaikon található szöveggel is.

Ha megismered a történetem akkor azon keresztül is körvonalazódni fog számodra, miért mondom azt, hogy pszichológus kartell.

Kérdező:

Kíváncsivá tettél. Mi a történeted? 

Válasz:

2016-ban újra napvilágot látott egy törvénytervezet, mely a pszichológusi kamara megalakításáról szól. Ezen tervezett ellen sokan fogtak tollat és tiltakoztak, köztük én is. Tiltakozásom2 nevem felvállalásával küldtem el az EMMI-nek és az összes akkori parlamenti frakciónak (így válhattam ismertté a bejelentő számára). Vélhetőleg a nagyszámú és megalapozott tiltakozásnak köszönhetően visszadobták a törvénytervezetet. Tudomásom szerint immár másodszor.

2017 januárjában a KVARC FM Spájz műsorában a kamarai törvénytervezet elutasításáról szóló műsorban a 30. percnél névtelenül, de megszólításra kerülök, természetesen negatív értelemben.

2017 februárjában az ÁNTSZ közérdekű bejelentésre vizsgálni kezdi a hipnoterápiás tevékenységemet. A bejelentés tárgya, hogy engedély és megfelelő képesítés hiányában végzek hipnoterápiás szolgáltatást. Az igazság az, hogy mind három állítás hamis!

Nem engedély és nem képesítés köteles a hipnoterápiás tevékenység folytatása és ezért nem is lehet közérdekű a bejelentés sem.

Ugyanakkor az American Council of Hypnotist Examiners  tagja vagyok és a nemzetközileg elismert Hypnotherapy Training International -nál (Nemzetközi Hipnoterápiás Képzőközpont) szereztem meg a nemzetközileg elismert Hipnoterapeuta bizonyítványomat. De ezt az ÁNTSZ nem vizsgálta/vizsgálja, mert a bejelentő azt a látszatot kelti, hogy törvényesen a közérdek ügyében jár el és ráadásul Ő maga a bejelentő az egyetlen aki szakértelemmel bír e témában.

Az ÁNTSZ először jegyzőkönyvben (ami eleve szabálytalan), majd első fokon eltilt a hipnoterápiás tevékenység végzésétől és annak reklámozásától.   Az eltiltó határozata ami a bejelentésen és egy a saját maga általa bevont (tehát nem elfogulatlan) orvos szakfelügyelői3  véleményen és egy nem létező KSH állásfoglaláson4  alapul, gyakorlatilag megegyezik a bejelentő szövegezésével.  De mi után ezt alaposan áttanulmányozva, megfelelően indokolva fellebbeztem az ÁNTSZ másodfokon megszüntette a velem szemben folyó eljárását!

Kérdező: 

Akkor kikből is áll a bejelentő kartell és miért jelentenek fel jogszerűtlenül?

Válasz:

Ez a kartell a pszichológusokat is megosztó kisebb, de mégis jelentős véleményt formáló csoport a pszichológusok érdekképviseleti szervezete az MPÉE és az MHE, akik közösen kiadtak egy állásfoglalást1 amit a weboldalaikon és minden a számukra elérhető fórumon keresztül hirdetnek. Alapvetésük ami egyébként alapjaiban hibás az, hogy csak és kizárólag pszichológus foglalkozhat a pszichét és a viselkedést érintő kérdésekkel.

A hipnózisra úgy tekintenek, mint egy olyan különösen veszélyes eszközre amivel könnyű ártani, ezért úgy gondolják, hogy csak is ŐK hivatottak az alkalmazására. Mindenki más aki nem náluk tanult az sarlatán, aurahegesztő, csakis ártó tevékenységet végezhet, ezért bejelentik!

Ebből az is kiderül mi a valós céljuk amit a közérdek leple alá rejtenek el:

1, gazdasági és anyagi érdek: ne legyen konkurenciájuk a hipnoterápia oktatásban és annak gyakorlásában, végzésében;

2, hatalmi érdek: ne veszítsék el azt a hatalmi pozíciót amiben jelenleg vannak, hogy ők maradhassanak a „szakértők”;

3, félelem érdek: igen félelem a fentiek elvesztésétől és leginkább attól, hogy kiderül, hogy nem csak Ők értenek a hipnózishoz/hipnoterápiához.

Kérdező:

Tehát azt állítod, hogy leginkább a félelem vezérli a bejelentőt?

Válasz:

Igen azt állítom, mert a hipnoterápia egy nagyon gyors és rövid terápia szemben a pszichológia/pszichoterápia különböző hosszan tartó terápiáival. Hiszen, ha egy kliens elmegy egy pszichológushoz akkor akár éveken keresztül elhúzódó terápiára is számíthat. Számokban nézve egy éven keresztüli heti találkozók vagy akár heti több találkozó azt jelentik, hogy egy évben minimum 30-40 találkozó egy klienssel. Ez igen vonzó anyagilag egy olyan terapeuta számára akinek éppen szüksége van rá, a gazdasági érdek nyilvánvaló. Egyben függő helyzetbe hozza a klienst a terapeutától. És azt is sugallja, hogy a kliens változása a találkozók számától függ.

Még ez a csoport is azt tanítja, hogy addig még egy probléma a klasszikus pszichológiával heti 2 találkozóval 3 év alatt oldódik meg, addig ugyanaz a probléma a hipnoterápiával heti 2 találkozóval 3 hónapra csökkenthető.

De úgy látszik, hogy még az általuk előszeretettel hivatkozott APA5 egyik cikkével sem értenek egyet.  Dr. Alfred A. Barrios 1970-ben végzett felmérése is azt állapította meg, hogy:

 • 93% -os a siker arány átlagosan 6 hipnoterápia után
 • 72% -os a siker arány átlagosan 22 viselkedésterápia után
 • 38% -os a siker arány átlagosan 600 pszichoanalízis után

Tehát – ez a tanulmány azt mutatja, hogy a hipnoterápia volt a leghatékonyabb a vizsgált terápiák közül (6 alkalom a 22 és 600 alkalomhoz képest), és a legtöbb ember számára is a hipnoterápia volt az ami működött (93%, szemben a 72% -kal és 38% -kal).

Valós céljuk, hogy ne derüljön ki, hogy a feladatuk az lenne, hogy segítsék/gyógyítsák a társadalmat ezzel szemben az igazság az, (ha nem is tudatosan) hogy kihasználják, manipulálják, félelemben és függőségben tartják az anyagi haszon és a korlátlan hatalom megszerzésének érdekében. Továbbá annak érdekében, hogy ne derülhessen ki, hogy valójában nem az egyedüli szakértők, a hosszan végzett “tanulmányaik” nem érnek többet más képzésnél nem különbek csak különbözőek.

Ezért támadnak mindenkit aki nem tartozik az “elit” tagjai közé mert valójában félnek.

A támadásaik során alkalmazott kifejezések: aurahegesztő, sarlatán stb. olyan gúnynevek amik eleve az Ő felsőbbrendűségüket a lenézés, lealacsonyítás eszközével hivatott igazolni.

Kérdező:

Hogy tudják megtéveszteni a hivatalnokokat az ÁNTSZ-t?

Válasz:

Manipulációval! A manipulációjuk felépítése a következő. Bejelentésük szövegezése és tartalma megfelel saját állásfoglalásuknak. És ez rögtön az első amit nem vesznek észre a felületes olvasók, tehát ez csak a saját állásfoglalásuk, akár Te is mondhattad volna, következmény szempontjából ugyanolyan erőt kellene képviseljen, ami egyben azt is jelenti, hogy rájuk nézve egyelőre nincs semmilyen visszaható ereje, hiszen csak egy állásfoglalás! Bár mivel ezeket a be/feljelentéseket rendszeresen végzik, így már a hivatal észrevehetné, a szándékos félrevezetést!

Azt a látszatot keltik, hogy Ők az egyetlen és hiteles szakértők ezért Ők azok akik meg tudják ítélni, hogy közérdekű a bejelentésük, tehát azt sugallják, hogy jót cselekednek, ezzel szerzik meg a bizalmat és altatják el a figyelmet a következőkre nézve. Saját állásfoglalásukra hivatkozva szándékosan hamisan értelmezik az Egészségügyi Törvényt. Hivatkoznak egy KSH állásfoglalásra ami egy újabb állásfoglalás, ami egyébként ugyanúgy nem bír semmilyen jogi kötőerővel, mint a saját állásfoglalásuk. És amikor az ügyemben kikértem az ÁNTSZ-től ezt az iratot még csak rendelkezésre sem állt! Tehát nem is létezik! Tudják, hogy amikor az ÁNTSZ hivatalnokai elolvassák mind ezeket nem fogják tudni együttesen értelmezni ezért biztosan számíthatnak arra, hogy az ÁNTSZ elindít egy eljárást. És amikor már az ÁNTSZ elindított egy eljárást, akkor már az ÁNTSZ-nek fog érdekében állni, hogy eredményt mutasson fel. Az ÁNTSZ ekkor már a saját csapdájába kerül.

Nos, pont ezekkel a saját maguk által kiállított dokumentumokkal igazolják a szándékos félrevezetésüket és a manipulációjukat. Nem kell semmi mást tenni, mint józan paraszti ésszel végig olvasni és értelmezni! Tehát a saját dokumentumaik a bizonyítékok saját maguk ellen a visszaélésre! Elég megnézni a pszichoeredek.hu nyitó oldalát amin az áll, hogy a MPÉE a Magyar Pszichológusi Kamara jogutódja. Egy olyan kamara jogutódja ami soha nem is létezett! De azt a látszatot kelti, hogy egy nagyobb szervezet jogutódjaként működik. Mi ez, ha nem félrevezetés, manipuláció!

Kérdező: 

Hogy érted el, hogy Téged nem tudtak eltiltani?

Válasz:

Azok úttörők közé tartozom akik nem hátrálnak meg a hatalmaskodót játszoktól, akik kiállnak magukért végigviszik az igazságot, nem bújnak el a konfrontálódás elől, mert hisznek abban, hogy mindenkinek szabad Választása van! Ezért vagyok ma Magyarországon az egyetlen akit nem tudott eltiltatni a hipnoterápiás tevékenység végzésétől a pszichológusi maffia. Hiszen jogszerűen nem is lehet! A csatolt dokumentumokból egyértelműen kiderül, hogy az ÁNTSZ jogalap nélkül járt el ezért szüntette meg az eljárást, de az, hogy ezt beismerje az lehetetlen, mert attól fél, hogy akkor automatikusan további jogi és kártérítési következményekre számíthat!

Kérdező: 

Mi a célod, mit akarsz elérni?

Válasz:

A célom, hogy a valós tapasztalati és gyakorlati ismeretekkel alátámasztott hipnózis, hipnoterápia a legszélesebb körben ismertté és gyakorolhatóvá váljon. Lehetősége legyen az embereknek szabadon választani és felmérni kihez mennek el segítségnyújtás céljából. Azok akik most is megfelelő tudásalappal (elméleti és gyakorlati) végeznek hipnoterápiát ne  legyenek megfélemlítve a hiányos jogi tudásuk miatt, ne lehessen őket eltiltani, ne higgyék azt, hogy törvénysértő illegális munkát végeznek. Illetve, hogy a hivatalok a szintén hiányos jogi tudásuk – ami már elítélhető – miatt ne támadhassák az egyébként legálisan hipnoterápiát gyakorlókat!

Szeretném, ha megértenék az ÁNTSZ-nél, a kormányhivataloknál a médiáknál, hogy a bejelentők önös érdekektől vezérelve csak kihasználják Őket. Szeretném elérni, hogy egy jogállamban a jog és az igazság érvényesüljön.

Nem csak a példámon keresztül, hanem mások példáján keresztül is az az igazság, hogy az eljárási gyakorlat amit az ÁNTSZ a hipnoterapeuták irányába folytat alapjaiban hibás.

Hibás azért, mert olyan törvény (EÜ) képezi az eljárás alapját amit eleve nem lehet ránk alkalmazni, mert  az EÜ törvény által meghatározott egészségügyi tevékenységet nem végzünk! Az EÜ törvény persze túl általánosan fogalmaz így ad lehetőséget arra, hogy szabadon értelmezzék és azt állítsák, hogy EÜ tevékenységet folytatunk. Ezért az összes EÜ törvényre épülő és ebből következő törvényi hivatkozás, állásfoglalás, KSH állásfoglalás, orvos szakfelügyelői vélemény egyesével és összességében is okafogyott és egyébként is vitatható.

Az ÁNTSZ pedig ahelyett, hogy valós vizsgálatot folytatna annak érdekében, hogy megállapíthassa, hogy EÜ tevékenységet folytatunk-e, a bejelentő harapós kutyájává válva szemellenzővel a hivatali hatalom tipró felsőbbrendűségével állapítja meg, hogy EÜ tevékenységet végzünk és e szerint jár el.

Ami nem csak a tudatlanságából ered, hanem abból is, hogy ha elindít egy vizsgálatot vagy eljárást akkor ott bizonyítási kényszert hozz létre saját maga számára. Tehát abba kényszeríti saját magát, hogy eredményt mutasson fel azaz nem hozhat létre költséget megtérülés nélkül. Tehát innen már dupla érdek hajtja. Nem derülhet ki, hogy nem volt jogosultsága az eljárásra ami közpénzbe kerül, így be kell hogy hajtsa a kiadásait valamilyen formában, amit persze a beljelentővel szemben nem érvényesíthet, mert nem a beljelentő indított vizsgálatot. A hivatal nem vallhat kudarcot! S itt van a kutya elásva!

Ezek azok a tények amik megakadályozzák a hivatalt abban, hogy végre megértse azt az egyszerű tényt, hogy nem végzünk egészségügyi tevékenységet! Az, hogy EÜ tevékenységet végzünk csak a bejelentő szándékos félrevezető állítása. És ez az egyszerű tény, hogy a bejelentő a saját állásfoglalására hivatkozva teszi meg a bejelentéseit elkerüli a hivatal és média figyelmét! A bejelentő tudatosan előre gondolkodva így védi ki a felelősségre vonhatóságát és így kerül saját csapdájába a hivatal.

Ezért az eltiltó határozatok a fentiek alapján egyértelműen csak azért jönnek létre, mert nem vallhat kudarcot egy hivatali eljárás, állásfoglalás!. A lényeg az, hogy annak gyakorlásától és hirdetésétől nem tilthatnak el amit nem gyakorlunk! 

S itt a csattanó a végére

Mivel nem elégedtem meg azzal, hogy az ÁNTSZ másodfokon megszüntette velem szemben az eljárását ezért azt megtámadtam közigazgatási perben, s e folyamat közben beiratkoztam  a bejelentőimhez tanfolyamokra.

Kérdező:

Álljunk itt meg egy pillanatra. Azt mondod, hogy nem elégedtél meg, azzal, hogy megszüntette veled szemben az ÁNTSZ az eljárását ezért közigazgatási pert kezdeményeztél. Miért tetted ezt?

Válasz:

Ennek az az oka, hogy azonkívül, hogy számos jogszabálysértést is elkövetett az eljárása során az ÁNTSZ. Felemás döntést hozott a másodfokú határozatában. Miközben azért indított ellenem eljárást, mert hipnoterápiás tevékenységet folytatok – amit én sosem tagadtam, sőt én is ezt állítottam- azzal az indoklással szüntette meg ellenem az eljárást, hogy nem is hipnoterápiát végzek, ezért nincs jogköre felettem és ezzel a kijelentésével egyidőben tájékoztatott arról, hogy feljelentett a Fogyasztóvédelemnél.

Kérdező:

Hol tartasz most a peres eljárásban?

Válasz: 

Mára már van egy jogerős Kúriai végzésem, de míg idáig eljutottam évek kellettek. Először nyilvános tárgyalás volt kitűzve a Kúrián, de pont ebben a COVID 19 helyzetben lett volna a tárgyalás ezért először elhalasztották, majd saját hatáskörön belül a nyilvánosságot kirekesztve zárt ajtók mögött hoztak határozatot. A fogyasztóvédelemmel pedig a mai napig nem találkoztam.

Kérdező:

Tehát van egy Kúriai végzésed és mi lett az eredmény, mit értél el?

Válasz:

    A kúriai döntés is felemás amiért még gondolkozom, hogy tovább menjek-e Brüsszelbe.

A felemásság abban nyilvánul meg, hogy minden jogszabálysértést amit az ÁNTSZ elkövetett úgy értelmez, hogy nem okozott kárt, hiszen végül megszüntette velem szemben az ÁNTSZ az eljárását. Megjegyzem ehhez az kellett, hogy kiálljak magamért.

Ugyanakkor van két fontos megállapítása is ami a jövőre nézve pozitív, főleg az új “kuruzsló törvény” fényében. Íme a két pontja  a Munkaügyi Bíróság közigazgatási határozatok bírósági felülvizsgálata iránt folyamatban volt perben 6.K.30167/2018/ 15. sorsz. alatti ítélete ellen a Kúria felülvizsgálati eljárásban hozott Kfv.IV.37.233/2019/7. számú ítéletének

 •  a [14] pontja szerint: „Rámutat a Kúria, hogy a kifejtett tényállásból következően nincs olyan határozat, amely a felperest bármilyen tevékenység gyakorlásától eltiltaná”, ….
 • A hivatkozott ítélet [19] pontjában: „A Kúria kiemeli, hogy annak állításával, hogy a

hipnózis, hipnoterápia nem minősül egészségügyi szolgáltató tevékenységnek, a

kifejtettek szerint – tartalma alapján (Pp. 2. § (3) bekezdés – annak megállapítását

kéri, hogy az elsőfokú, ezen tevékenység végzésétől eltiltó tartalmú határozata

semmis volt. Ennek következménye pedig az elsőfokú határozatnak a másodfokú

hatóság, illetve a bíróság általi megsemmisítése, azaz a joghatások kiváltására

alkalmatlanná tétele lenne, amely nem vitatottan megvalósult.”

Megvalósult tehát az eljárásban azon álláspontom érvényre jutása, amely szerint a hipnózis, hipnoterápia nem minősül egészségügyi szolgáltató tevékenységnek.

Kérdező:

Azt mondod, hogy beiratkoztál tanfolyamokra a bejelentőhöz ezt miért tetted? És, hogy lehetséges, hogy felvettek? Hiszen korábban azt is mondtad, hogy ők csak pszichológusokat, orvosokat képeznek és Te egyik sem vagy.

Válasz:

Az ok az volt, hogy kíváncsi lettem arra, hogy mit tudnak, mit oktatnak, egyben úgy gondoltam, hogy így lehetőségem nyílik belülről is megismernem az MHE-t.

Nos annak ellenére, hogy nem bírok az általuk meghatározott elő tanulmányokkal/képzettségekkel még is elvégeztem az egyik alapképzésüket. Továbbá invitáltak a további képzéseikre amiket valójában bárki elvégezhet, aki fizet érte!

Így jelentkeztem és végeztem el az MHE-nél egy Pszichoterápiás kurzust is, amiről nem akartak igazolást kiállítani, szóban hivatkozva arra, a már ismert frázisokra, hogy jogszabály szerint hipnoterápiát csak ovos, szakpszichológus pszichoterápiás végzettséggel és ráépülő módszerspecifikus képzés elvégzése után végezhet.

A probléma köztünk abból állt, hogy ara kértem őket, hogy ennek az általános állításnak a pontos jogszabályi helyekre hivatkozva tegyenek eleget. Továbbá nem kértem őket arra, hogy hipnoterápiás végzettségről állítsák ki az igazolást, hanem az elvégzett kurzus igazolását kérem. Néhány levélváltást követően ügyvédhez fordultak aminek az lett az eredménye, hogy ugyan az MHE az általam kért igazolást kiállította a részemre, de a mai napig nem csak, hogy nem adott adekvált választ a jogszabályi hivatkozások területén, hanem most már ügyvéden keresztül folytatta a félrebeszélést és egyoldalúan megszakította a kommunikációt is, mindazok ellenére, hogy utolsó levelemben tájékoztattam Őket az előbb említett Kúriai döntésről és arról is tájékoztattam őket, hogy, mint a Hipnózis Érdekvédelmi Egyesület elnöke fenntartom az ajánlatom a tárgy- és szakszerű eszmecserére, együttműködésre.

Kérdező:

Miért tartod fenn a nyilvánvaló elutasítás ellenére a hipnoterápiával kapcsolatos tárgy- és szakszerű eszmecserét az együttműködésre?

Válasz:

Egyrészről a hipnózis és a hipnoterápia miatti tiszteletemből és elköteleződesmből fakad. Mint a hipnoterápiát gyakorló tudom, hogy milyen hasznos a hipnózis az emberiség számára, ezért pont, hogy annak népszerűsítésére van szükség és nem a tiltására. Ugyanakkor fontosnak tartom a megfelelő képzést is, de az önbíráskodást, megfélemlítést meg kell akadályozni.  A hipnózist gyakorlóknak össze kell fogniuk alulról-belülről rendeződve és meg kell akadályozniuk az ilyen egymás és a szakma elleni tevékenységet. Összefogva el kell utasítanunk a valótlan a közérdekre hivatkozó ugyanakkor a pontos jogszabályi helyek megjelőlölése nélküli a hivatásukat jogszerűen gyakorló hipnoterapeuták ellehetetlenítését. Fontosnak tartom kifejezni és érvényre juttani, hogy a hipnózis gyakorlása nem csak egészségügyi tevékenység, szolgáltatás keretén belül működik, hanem azon kívűl is!

Ugyanakkor fontosnak tartom azt is, hogy a különböző iskolák egyetértésvel a hipnoterápiát gyakorlók számára létrejöjjön egy olyan minimum követelményrendszer, amit minden iskola elfogad. lásd: Hipnózis Érdekvédelmi Egyesületi oldalunk.

Másrészről érdemes figyelembe venni, hogy a hipnoterapeuták működése több szempontból is előnyös a társadalom és az állam számára is.

 • Gazdasági szempontokat nézve az államnak nem jelent költséget egy hipnoterapeuta képzése, mert az államilag nem támogatott. Tehát a hipnoterapeuta a már adózott jövedelméből finanszírozza a tanulmányait, amely kifizetései után bevétel keletkezik egy vállalkozónál ami után bevétele keletkezik az államnak. Tehát az államnak közvetlenül kétszeres hasznot hajt már csak a képzésével. Továbbá amikor a hipnoterapeuta klienssel foglalkozik akkor ugyan ez történik csak a Kliens fizeti a hipnoterapeuta szolgáltatását a már adózott jövedelméből ami után a hinpoterapeutának keletkezik adókötelezettsége.
 • Másik fontos szempont, hogy az orvosok a pszichoterapeuták, ha képzettek is a hipnoterápiában akkor sem érnek rá egy klienssel egyszerre akár több órát foglalkozni. Ennél sokkal jobban leterheltek, így a hipnoterapeuták a működésükkel könnyítik az orvosok, pszichoterapeuták leterheltségét így azoknak idejük marad a valós orvosi esetekre.

Összegezve egy hipnoteraputa képzése és működése is kiadás helyett többszörös hasznot, bevételt jelent az állam számára, miközben leveszi a terhet az egészségügyről a nem valós orvosi probplémákkal való foglalkozással.

Kérdező:

László engedd meg, hogy összefoglaljam a saját szavaimmal:

Van egy csoport amely érdekelt abban, hogy ellehetetlenítsen a számára konkurensnek vélt “terapeutákat” és “oktatásokat”, és ehhez a közérdekre való hivatkozást alkalmazza félrevezetve ezzel a hivatalokat.

Tudomásod szerint Te vagy az egyetlen akivel szemben nem sikerült eredményt elérniük, mert Te kiálltál magadért és valóban a közérdeket véded!

Létrehoztatok egy egyesületet a Hipnózis Érdekvédelmi Egyesületet annak érdekében, hogy védjétek és népszerűsítsétek a hipnózist, hipnoterápiát.

László a beszélgetésünk közepéig ahogy válaszoltál kérdéseimre és hallgattalak az az érzésem volt, hogy amit csinálsz az olyan, mint a nemes Don Quijote szélmalom harca, de mostanra azt gondolom, hogy ez nem így van, hanem egy úttörőt látok aki eléri a céljait. Remélem, hogy egyre több követőd lesz és látom, hogy a Hipnózis Érdekvédelmi Egyesület tagság egyaránt biztonságot jelent a Tag és Kliens számára is. Minden jót kívánok a további munkádhoz.

Válasz:

Köszönöm a jókivánságokat és azt is köszönöm, hogy elmondhattam ezeket a tényeket és egyet bizton igérhetek: folytatjuk a megkezdett munkát!

Melléklet:

 • MPÉE, MHE TB közös állásfoglalása1: változat1, változat2
 • Tiltakozásom2,
 • Közérdekű bejelentés szövegezése , megegyezik az MPÉE, MHE TB közös állásfoglalásával
 • Orvos szakfelügyelő vélemény3 , gyakorlatilag megegyezik az MPÉE, MHE TB közös állásfoglalásával és hivatkozik a KSH állásfoglalásra is
 • KSH állásfoglalás4, amiről minden egyes alkalommal kifejtettem, hogy nincs semmilyen jogi kötőereje, de mégis úgy hivatkoznak rá mintha törvény vagy jogszabály lenne. Végül mikor a másodfokú eljárásban kérem, hogy mutassák be a dokumentumot kiderül, hogy nem létezik, nincs is a birtokukban, tartalma ismeretlen mindenki számára! A KSH az ÁNTSZ megkeresésére kijelenti, hogy az állásfoglalást amiről szó van nem tudja kiadni, mert azt megrendelésre készítette, amit bárki kérhet tőle fizetés ellenében, továbbá annak tartalma nem bír semmilyen jogi kötőerővel. Ezen tények segítenk megérteni mindenki számára miért hiteltelen az orvos szakfelügyelő és véleménye és az egész ÁNTSZ eljárás!
 • APA5  American Psychological Association