Állítsd meg a szorongást a hipnózis segítségével

A szorongás, belső nyugtalanság, amit gyakran kísér ideges, ingerült viselkedés, egy igen kellemetlen állapot. Hogy tud segíteni a hipnoterápia a szorongáson?!

Mi az a szorongás?

Mindenki szorong egy bizonyos mértékig, de vannak akik ezt nem tudják konstruktív módon kezelni. Ez nem róható fel nekik, mert a félelmeik által létrejött szorongó érzések tanították meg vezetni őket. A jó hír, hogy ahogy az emberi agy megtanult egy negatív viselkedés formát a szorongó érzés összefüggései által, úgy képes megtanulni egy új pozitív viselkedést is. A hipnoterápia segít megtanulni egy más jobb megközelítését a szorongásnak.

Különböző meghatározások és leírások vannak a szorongásra, de mi most a következőkép határozzuk meg, a szorongás az egy ideges lelkiállapot. Olyan gondolatok, amik félelmet gerjesztenek, félelmet arra vonatkozóan, hogy mi fog történni. Egyes emberek szorongás formájában szélsőséges pánikot – egy nagyon félénk és intenzív lelkiállapottal kapcsolatos veszélyt, ami lehet valós vagy lehet képzelt – élnek meg. Közös fizikai hatásai a szorongásnak a következők:

  • Szapora szívverés
  • Izzadás
  • Remegés
  • Gyengeség
  • Gyomorfájdalom
  • Bélfájdalom

Amikor a szorongás kezdődik, akkor az tapasztalható, hogy bekapcsol egy negatív gondolat, amely aztán egy ideges viselkedéshez vezet. Úgy tűnik, mintha egy bizonyos szempontból látnád és tapasztalnád meg a világot, ami a számodra teljesen valóságos, de az igazság az, hogy ennek a nézőpontnak a félelem az alapja. Ha megváltoztatod a nézőpontot, akkor az élmény is megváltozik, akkor végre úgy érezheted, hogy sokkal magabiztosabb, nyugodtabb vagy. Mert tudod, hogy a világ körülötted nem az ellenség.

Mikor indul a szorongás, hogy működik?

Fontos, hogy megismerjük mi az elsődleges kiváltója a szorongásnak. Úgy érzed ideges vagy amikor egyes feladatokat kell megcsinálj, vagy ha éppen valaki segíteni akar?  Egyszerűen úgy érzed, hogy a nap legnagyobb részében ideges vagy? Már úgy érzed, hogy a szorongás nélkül nem is tudsz létezni, mert részévé vált az életednek. Már azért szorongsz, mert mi lesz, ha nem fogsz szorongani. Ez gyakran vezet levertséghez, depresszióhoz, amely nélkül nincs is élet. Ez így rendkívül nehéz és fárasztó!.

Minden embernek megvan a saját egyedi kifejezési módja a szorongásra, de van egy közös dolog ami mindenkinek megvan. Ez pedig az. hogy az általuk előnyben részesített kifejezési forma egy tanult viselkedés. És ez azt jelenti, hogy ki lehet cserélni egy másik tanult folyamatra! A foglalkozás elején elég időt szánunk rá, hogy beszélgetéssel megtaláljuk azokat a körülményeket és helyzeteket, amelyek megjelenítik a szorongást.

Fontos a minták meghatározása!

Szorongás nem véletlenszerűen fordul elő. Éppen ellenkezőleg mindenkinek van egy külön mintája, ami elvezet a szorongáshoz és a hozzákapcsolódó viselkedésekhez. Sikerült megtanulnunk egy mintát a szorongó érzésekre és viselkedésekre, így ha meg tudjuk nevezni ezt a mintát, akkor meg is tudjuk állítani a változtatni azt. Azon fogok dolgozni, hogy kiderüljön az egyéni mintád: nem csak, hogy hogyan fejeződik ki a szorongás, hanem azon is, hogy a “Ki”, ​​”Mi”, “Mikor”, “Hol”, és “Hogyan” vannak összefüggésben. Ezután pedig azon, hogy meg tud változtatni a mintákat és kicseréld őket olyanokra, amilyenekre szükséged van.

Mennyi találkozóra lehet szükség?

A legtöbb esetben már az első alkalom után is észrevehetők pozitív változások. De általában 3-6 alkalomra van szükség, hogy mentesülj a szorongástól és a hozzákapcsolt viselkedéstől. Mondj búcsút a szorongásnak és követeld vissza az életed. Ne hagyd, hogy a szorongás irányítsa az életed, hagyd, hogy a hipnoterápia segítsen neked, még ma!

Tanácstalan vagy?

Vannak akik mielőtt elköteleznék magukat a hipnoterápiás foglalkozásra szeretnének megismerni személyesen és kérdéseket feltenni pl. a problémájukkal kapcsolatosan. Az Ő számukra tartok fenn egy maximum félórás konzultációs lehetőséget, melynek a költségét az árak menüben vagy ide kattintva olvashatod.

Egyeztess most időpontot telefonon: +36 20 942 7217 vagy emailben.