A hipnózis hatékonyan segít az anorexia leküzdésében!

Az anorexia igen tragikus kimenetelű evészavar, mert életveszélyesen legyengíti a szervezetet. Az anorexia alapja egy hibás gondolati minta, amelynek megszületése után gyors spirál vezet lefelé, aminek az eredménye szó szerint lehet, hogy halálra éhezteti magát az anorexiával küzdő.

Az első dolog, hogy keresd fel rvosod, hogy utána nézzetek, van-e bármilyen szervi oka a problémának. Ha nincs semmilyen szervi oka ,akkor nagy valószínűséggel lelki probléma húzódik a háttérben.

Milyen az anorexia nervosa?

Az anorexiás ember meg van győződve róla, hogy kövér ezért ezzel a  problémával foglalkozik folyamatosan és egyetlen megoldást talál: éhezteti magát, hogy sovány lehessen. A probléma az, hogy nem számít mennyi súlyt veszít, mert minden alkalommal, amikor belenéz a tükörbe egy kövér embert lát. Ezért továbbra is megfosztja a testét a már nagyon szükséges tápláléktól. Férfiakra és nőkre egyaránt hatással lehet az anorexia nervosa, de a legtöbb megbetegedés a fiatal nőknél fordul elő. A vezető tünet egyfajta “súlyfóbia”, félelem az elhízástól. Ebben korunk szépségideálja, a média és a divat szerepe vitathatatlan.  Napjainkban is döntöen csontsovány modelleket látni a kifutókon. Továbbra is a sovány alkat az irigyelt forma, a követendő minta elsősorban a fiatal nők, lányok számára. Az anorexia gyakran tudatosan megkezdett fogyókúrával indul, melyet az egyén “nem tud abbahagyni”.

Mik az ismertetői az anorexia nervosának:

  • Érintett vagy abban, hogy túlzottan elfoglal a testsúlyod és testalakod.
  • Állandóan aggodalmaskodsz, hogy a tested zsíros.
  • Jelentősen sovány vagy.
  • Alacsony önértékelésed megmutatkozik gondolati mintáidon és viselkedéseden keresztül.

Az egyik nagy tragédiája az anorexia nervosának, hogy sokszor a családok szeme láttára megy tönkre a szeretett gyermek. Az anorexia olyan erős, hogy át tudja venni az elme felett a hatalmat és így egy igen rövid úton a halálhoz vezethet.

A hipnterápia segítséget nyújt az anorexia nervosa leküzdésében!

A hipnoterápia segíthet az anorexia nervosa leküzdésében azáltal, hogy segít megváltoztatni az automatikus gondolati mintákat, amik létrehozták a romboló ciklust az életedben. Megtanít tudatos módon reagálni, amikor szembesülsz a konkrét gondolatokkal vagy eseményekkel, továbbá a hipnoterápia dolgozik a tudatalattidon, hogy segítsen az önbizalom és magabiztosság kialakításában és segít felszámolni a hibás gondolati mintákat. Közösen azaz a Te munkavállalásoddal együtt, ezek a technikák sikeresen megtörik a pusztító gondolat mintákat, ciklusokat és helyettük egy új és egészséges ciklus indul el.

Fontos megjegyezni, hogy a hipnoterápiával együtt érdemes használni a rendszeres orvosi kezelést is. Anorexia nervosának súlyos, hosszú távú egészségügyi következményei lehetnek ezért nagyon fontos, hogy orvosod is részt vegyen a helyreállítási folyamatban.

Mennyi találkozóra lehet szükség?

Mivel az anorexia egy igen erős probléma ezért nyolc-tíz vagy több alkalom is lehet. Azonban sokan jelentős javulást tapasztalnak az első egy-két alkalom után. Ugyanakkor az is előfordul, hogy van aki annak ellenére, hogy mindent megtesz mégsem reagál pozitívan. Ezért itt fontosnak tartom újra megjegyezni, amit korábban már említettem: legtöbbször még nevelés alatt álló gyerekeknél jelentkezik a probléma. Többször találkozok elkeseredett szülőkkel, akik természetesen minden lehetőségbe belekapszkodnak. De a hipnoterápia sem csodaszer, hanem két ember aktív együttműködésével és szabad akaratelhatározásából jönn létre és mint ilyen igényli a kényszermentességet. Ami azt jelenti, hogy a probléma tulajdonosának is akarnia kell a változást. Továbbá tapasztalatom szerint a gondviselőkkel érdemes kezdeni a változás folymatát.

Ha Te, vagy egy szeretted szenved az anorexiától, akkor ne várj egy pillanatot sem, hogy igénybe vedd a segítséget. Állítsd hipnoterápia tapasztalatait az egészséged szolgálatába még ma!

Tanácstalan vagy?

Vannak akik mielőtt elköteleznék magukat a hipnoterápiás foglalkozásra szeretnének megismerni személyesen és kérdéseket feltenni pl. a problémájukkal kapcsolatosan. Az Ő számukra tartok fenn egy maximum félórás konzultációs lehetőséget, melynek a költsége az árak menüben vagy ie kattintva olvashatsz.

Egyeztess most időpontot telefonon: +36 20 942 7217 vagy emailben.