A bulimia leküzdhető a hipnózissal!

A bulimia háromszor gyakoribb evészavar jelenség, mint az anorexia, és a felismerése is jóval nehezebb.

Az első dolog, hogy keresd fel rvosod, hogy utána nézzetek, van-e bármilyen szervi oka a problémának. Ha nincs semmilyen szervi oka, akkor nagy valószínűséggel lelki probléma húzódik a háttérben.

A bulimia nervosa egy rendkívül destruktív és fenyegető étkezési rendellenesség, amely hosszú távú egészségügyi károsodáshoz vezethet akár halált is okozhat. A probléma alapja egy erős félelem a túlsúlytól. A bulimiás úgy dönt, hogy annak ellenére nem lesz kövér, hogy eszik! A bulimiás jól belakik, majd fordul egyet és erőszakosan megtisztítja magát a kalóriáktól.

A bulimia nervosától szenvedő olyan rendellenes önromboló gondolati mintákat állít elő amibe belefér a tudatos tervezése a mértéktelen evésnek. Majd az így bevitt kalóriáktól való kényszeres megszabadulás hányással és/vagy túlzott testmozgással. Máskor előfordul, hogy rendesen elindul egy nap, megtörténik a normális étkezés. És kicsit később mégis kitalálja, hogy sokat evett és így ismételten jöhet a “tisztítási” folyamat.

Bulimia nervosa tünetei a következők:

  • Nem bírja megállni, hogy ne vigye túlzásba az evést, majd meghányatja magát vagy túlzott testmozgásba kezd.
  • Rendszeresen alkalmazza a böjt, beöntés, és hányás technikáját, hogy segítse a súlyvesztésben.
  • Vízhajtó és hashajtó túlzott alkalmazása súlyvesztés céljából.
  • Fentiek túlzott és kényszeres gyakorlása.
  • Az ellenőrzés elvesztése során tivornyázás.
  • Undorodik saját magától, stresszes, depressziós és érzelmi kudarccal teli.
  • Egymás után (azonnal) többször is megismétli a túlevést és “megtisztítást”.

A bulimia nervosa nem más, mint félelem a túlsúlytól ez a félelem idézi elő a mértéktelen evés és a “tisztító” ciklust. A legfontosabb, hogy ez a ciklus megtörjön és egy új helyes és automatikus gondolati minta jöjjön létre, ami megváltoztatja ezt a destruktív viselkedést is.

A hipnózis ereje a bulimiánál

hipnoterápia technikái segítenek kitörni a bulimia nervosa hatalma alól, oly módon hogy egyszerre kezeli a tudatost és tudatalattit. Megtanulod, hogy gondolkozz másképp annak érdekében, hogy gondolataid rugalmasabbak legyenek és lehetővé tegyék a tudatos döntéseket. A tudatalatti segítségével eléred, hogy összpontosítani tudj a jó érzésekre és jó gondolatokra így felismered, hogy a bulimiás éned kellemetlen és nem vonzó.

Mint más étkezési zavarok a bulimia nervosa is gyakran okoz jelentős táplálkozási és egészségi problémát. Emiatt azt javasolom, hogy továbbá dolgozz együtt egy számodra hiteles táplálkozási tanácsadóval, vagy egy gasztroenterológussal is.

Mennyi ülésre van szükség?

A legtöbb ember sikeresen kezelhető 4-6 ülés során, de vannak akik sikeresen megtudták állítani az evési és tisztítási ciklust egy alkalmat követően is. Az egyéni eredmények eltérőek attól függően, hogy milyenek az egyéni igények és körülmények, de mindig arra összpontosítok, hogy a felmerült probléma minél gyorsabban megoldódjon.

A bulimia nervosa tartós negatív hatással van az érzelmi és egészségügyi állapotodra az élet minőségedre, ezért itt az ideje, hogy megszabadulj tőle egyszer és mindenkor. Állítsd a hipnoterápia tapasztalatait az egészséged szolgálatába még ma!

Tanácstalan vagy?

Vannak akik mielőtt elköteleznék magukat a hipnoterápiás foglalkozásra szeretnének megismerni személyesen és kérdéseket feltenni pl. a problémájukkal kapcsolatosan. Az Ő számukra tartok fenn egy maximum félórás konzultációs lehetőséget, melynek a költsége az árak menü alatt vagy ide kattintva olvasható.

Egyeztess most időpontot telefonon: +36 20 942 7217 vagy emailben.