A hipnózis-terápia segít úrrá lenned az esküvői pánikon

Férjhez menni, megnősülni egy szóval házasodni az nagy változás az életedben. Vannak akik ezt örömteli ünnepnek élik meg és vannak akik számára ez egy félelemmel, aggodalommal és szorongással teli állapot. Ez az úgynevezett “esküvői pánik” ami sokkal gyakoribb, mint az gondolnád. Egy kis idegesség az teljesen normális, hiszen ekkor szembesülsz azzal a ténnyel, ami egy jelentős mérföld kő az életedben, de ha ez az idegesség el kezd beavatkozni az életedbe és úgy érzed, hogy a boldogságod útjába áll, akkor érdemes megfontolnod, hogy néhány dolgon változtatnod kell, azért hogy jobban érezhesd magad.

Még a legszerényebb esküvő is nagy erőfeszítéssel sok tervezéssel jár. És ahogy közeledik az esemény úgy minden (valós vagy vélt) nyomás valamilyen szintű aggodalommal jár, ahogy közeledik a nagy nap úgy nő a feszültség. Ha nap mint nap egész nap ezek a gondok és félelmek foglalkoztatnak úgy nagyon nehéz kipihenni magad és élvezned a Nagy eseményt!

Íme néhány a sok féle ok közül ami kiválthatja az esküvői idegességet:

  • Pénzügyi költségek
  • Megfelel-e majd családi elvárásoknak
  • Konfliktuskezelés az elvált családtagok között
  • Kik legyenek meghívva, a vendégek listája, és milyen legyen a meghívó
  • Virágok és dekorációk
  • Ruházat (menyasszonyi ruha, szmoking, stb)
  • Félelem, hogy hangosan kell beszélned a fogadalmadról
  • Aggódsz, hogy megbotlasz vagy elesel
  • Aggodalom, hogy belesülsz a beszédedbe a ceremóniát követő asztali áldásnál
  • Attól tartotok, hogy az előkészületeket nem sikerül időben befejezni

Az esküvői idegesség, pánik nem csak a menyasszonyt vagy vőlegényt érintik, a szülők, nagyszülők, a násznép tagjai és szinte bárki érintve lehet aki szorosan kapcsolódik a nagy eseményhez.

Ez valóban csak esküvői idegesség?

A legtöbb esetben igen, csak az. De néha az esküvői pánik csak egy tünete más alapvető problémáknak, amelyekkel szintén foglalkozni érdemes. Pl.: Ha vannak rémálmaid, vagy találsz magadnak okot arra, hogy sírj, vagy veled mindig valami más történik…… Mindegy, hogy mi az alapvető ok a hipnoterápia eszközei kiválóak arra, hogy azonosítsák a problémákat és segítsenek eldönteni, hogy melyik a legjobb gondolat és viselkedés ami megoldja ezeket.

Hogy segít a hipnoterápia?

A jó hír az, hogy nem kell, hogy a gondjaid, a szorongás megakadályozza, hogy élvezhesd az esküvő teljes folyamatát. Gyakran előfordul, hogy az esküvői idegek lassan épülnek fel több hét hónap is lehet amíg felszínre kerülnek és átveszik az irányítást. Ahhoz, hogy ez ne történhessen meg vagy ha már megtörtént, akkor a hipnoterápia segít megtanulni, hogy változtass a gondolati mintákon ami segít tudatosan pozitívan kezelni a helyzetet.

Az egészet egy tanulási folyamat során alakítottad ki, majd tetted szokássá, hogy aggódj az esküvő miatt. A hipnoterápia segítségével azonosítjuk ezek a tanulási folyamatokat, majd kidolgozzunk helyettük új és pozitív gondolatokat amik pozitív viselkedést eredményeznek és megszüntetik az ideges érzéseket. A munka során egyszerre dolgozunk a tudatos és tudatalatti elmével így hozzuk létre az új gondolati és viselkedési mintákat, aktiváljuk a mélyebb erőforrásaidat.

Mennyi találkozóra lehet szükség?

A legtöbb ember számára a hipnoterápia hatékony technikái sikeres eredményt hoznak mindössze néhány alkalom alatt. Mondj búcsút az esküvői idegességnek. Ne hagyd, hogy az esküvői idegesség útjába álljon a nagy eseménynek. Állítsd a hipnoterápia hatékony eszközeit a szolgálatodba és érezd jól magad ezen a különleges napon! Változtass Még Ma!