A hipnózis hatékonyan segít a fájdalomcsillapításban

Mi is a fájdalom?

A fájdalom egy üzenet a testtől, hogy valami nincs rendben. Emiatt az agy add egy válaszreakciót ami azt a célt szolgálja, hogy megállítsa a kiváltó akciót, vagy távol tartsa a veszélytől. Néha viszont a fájdalom krónikussá válik ami létrehoz egy stresszes, szorongást és rossz közérzetet eredményez. A hipnotreápia fejlett technikái ezekben az esetekben hatékonyan segítenek.

A krónikus fájdalom súlyos és legyengítő fájdalom. Ha ettől szenvedsz keresd fel kezelőorvosod, hogy utána nézzen és megállapítsa mi ennek az oka. Az orvosi kezelés segíthet megszüntetni a fájdalmat miután azonosították az egészségügyi problémát. De, ha a krónikus fájdalom ezek után is fenn áll, akkor a hipnózis hatékony segítség a fájdalom csillapításában.

Tartós fájdalom rendkívül súlyos hatással lehet. Járulékos problémákat okoz: a tartós fájdalommal élők fáradtnak érzik magukat, frusztráltak, ingerlékenyek és gyakran depressziósak. Valamint szorongók, stresszesek, aggódók és félelmekkel telik. Ezek az érzések egyszerre lehetnek a krónikus fájdalom eredményei és fenntartói is így hozzájárulva, hogy a fájdalom továbbra is létezzen.

Más szóval minél régebb óta van krónikus fájdalom annál erősebb a szorongás és aggódás ami erősíti a krónikus fájdalmat. Ha megtalálod a módját, hogy csökkentsd vagy számold fel ezeket a közös érzéseket és gondolati mintákat, akkor nagyon valószínű, hogy képes leszel csökkenteni vagy megszüntetni a krónikus fájdalmat is.

Jó hírem van, ez nem nehéz és ez nem is időigényes, ha megvannak a megfelelő eszközök és egy tapasztalt szakember aki meg tud tanítani, hogyan kell használd őket. Ezek az eszközök hipnoterápia és az önhipnózis, közvetlenek, egyszerűek és rendkívül hatékonyak. Viszonylag hamar elérheted a kívánt eredményt a fájdalom csillapításban, pedig eddig hihetted azt is, hogy a fájdalomnak sosem lesz vége.

A hipnoterápia nagyon hatékony technikákat kínál a generalizált (mindenre kiterjesztett, általános) fájdalom kezelésére egyben biztosítja a fájdalomcsillapítást és a fájdalom feletti ellenőrzést is. Ez a módszer segít megtanulnod hogyan kell tudatosan megváltoztatni a gondolati mintákat, amelyek hozzájárulnak a fájdalomhoz. Így az új gondolati minták új automatikus reakciókat hoznak létre, amik segítenek csökkenteni vagy teljesen megszüntetni a fájdalmakat. Fontos megjegyezni, hogy nem minden esetben lehet teljesen megszüntetni a krónikus fájdalmat, azonban mindent megteszek, hogy megtaláljam a lehető legjobb technikákat amivel a legvalószínűbb, hogy megkönnyebbülhess.

Mennyi találkozóra lehet szükség?