Állítsd meg a kényszeres körömrágást a hipnoterápiával

Mi az oka a kényszeres körömrágásnak? A kényszeres körömrágást gyakran kisebb problémának fogják fel, de akik ezt a tevékenységet végzik azoknak a számára ez igenis egy pusztító szokás. Egyes tanulmányok szerint a kényszeres körömrágás a 18 év alattiaknál 50%-os míg a 18-22 év közöttiek között 27%-ban alakul ki és marad maradandó. De ez is csak egy szokás, ami lehet maradandó és megkeserítheti az életed vagy változtathatsz rajta a hipnoterápia segítségével.

A kényszeres körömrágást leggyakrabban úgy végzed, hogy közben tisztában vagy vele, hogy ezt teszed és hogy ez nem helyes. Zavar ahogy látod az ujjaid megrágva és szégyenled mások előtt is, de ennek az eredménynek mégsem vagy tudatában amikor a körmöd rágod! Tehát nem elég az akaraterőd és a különböző technikák, hogy megpróbálj megszabadulni a kényszeres körömrágástól, hogy abbahagyd ezt destruktív viselkedést, mert a probléma mélyebben rejtőzik.

A leggyakoribb jelei a kényszeres körömrágásnak a következők:

  • Véreznek a körmeid környékei
  • Fájnak és pirosak az ujjhegyeid
  • Gyakori fertőzések vannak a szádban és a körmeiden
  • Deformáltak és torzak a körmeid és a környezetük
  • Fogaid és az ínyed is többször szorul orvosi kezelésre

A körömrágás érzelmi hatásánál károsabb az életdere a fizikai hatása. Gyakori, hogy erős bűntudat társul az ellenőrizetlen körömrágáshoz. A kényszeres körömrágás alapja egy automatikus gondolati minta, amit megtanultál valahol egy ponton az életed folyamán, ezért, ha ezt szeretnéd megszüntetni, akkor meg kell szüntesd az ezt a kiváltó gondolatot is. Mivel ez egy tanult folyamat a belső erőforrásod segítségével egy új tanulással új folyamatot hozhatsz létre, ami most már konstruktív viselkedést eredményez.

Hogy segít a hipnoterápia a kényszeres körömrágás leküzdésében?

A hipnoterápia sikeresen tud segíteni leállítani a fejedben futó “zenét” ami a körömrágáshoz vezet. A hipnoterápia megcélozza a tudatos elmét ami segít megváltoztatni a gondolati mintákat, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy szokássá alakuljon a körömrágás és megcélozza a tudatalatti elmét, ahol feltárja és átalakítja a mélyen fekvő okokat, aktivizálja a belső erőforrásaidat, így segít megszabadulnod a negatív hatásoktól, amik kiváltották a kényszeres körömrágást.

Hány találkozóra lehet szükség, hogy sikeres megváltoztassam a kényszeres körömrágásom?

Mivel a hipnoterápia korszerű és komplex technikái igen hatékonyak, így a legtöbb esetben 3-6 alkalom elegendő, hogy a probléma megoldódjon. Mondj búcsút a kényszeres körömrágásnak és vedd vissza az életed felett az ellenőrzést. Állítsd a hipnoterápia tapasztalatait a szolgálatodba! Még ma!

Tanácstalan vagy?

Vannak akik mielőtt elköteleznék magukat a hipnoterápiás foglalkozásra szeretnének megismerni személyesen és kérdéseket feltenni pl. a problémájukkal kapcsolatosan. Az Ő számukra tartok fenn egy maximum félórás konzultációs lehetőséget, melynek a költsége az árak menüpont alatt vagy ide kattintva olvasható.

Egyeztess most időpontot telefonon: +36 20 942 7217 vagy emailben.