Fejleszd a memóriád és koncentrációt a hipnoterápiával!

Van aki természetesen könnyedén képes megtartani és előhívni nagy mennyiségű információt, jó a koncentrációs képessége. Míg mások nehezen teszik ezt, küzdenek, hogy ne felejtsenek el dolgokat. Még a legegyszerűbb információkra is nehezen vagy nem tudnak fókuszálni, nem képesek koncentrálni. A hipnoterápia hatékony technikái segítenek megerősíteni a memóriát és a koncentrációs képességet.

A legtöbb ember nehezen tudja leírni, hogy mit is jelent a koncentráció, amikor felkérték őket arra, hogy határozzák meg mi a koncentráció a következő válaszokat adták.

A fókuszált figyelem/koncentráció jellemzően az alábbi jellemzőkkel rendelkezik:

• Függ a lelki és testi állapotomtól.
• Ez egy különálló struktúra.
• Képesség arra, hogy emlékezzem.
• A megfelelő pillanatban optimálisan cselekedjek.

Képzéssel és gyakorlással fejleszthető a memória

Amikor akarod, akkor fejleszthető a memóriád megfelelő képzéssel és gyakorlással. Képzés és gyakorlás nélkül a fókuszált figyelem fenntartása igencsak esetleges marad. Nagy mértékben függhet a zavaró tényezőktől, könnyen megszakadhat így kevésbé hatékony. A módja, hogy a zavaró helyzetekben is fenn tud tartani a koncentrációdat, hogy új gondolati formákkal kikapcsolod a zavaró helyzeteket. Tehát új gondolati formákkal új automatikus válaszokat hozol létre, amik konstruktívak és fenntartják a koncentrációt, megerősítik a memóriát.

Milyen kapcsolatban van a lelkiállapotod a koncentrációddal?

A jó koncentráló képesség megerősíti a jó lelkiállapotot, ami drámaian megnöveli a memóriát, emlékezőképességet. Tehát ahelyett, hogy szorongnál ami csökkenti a hatékonyságod az emlékezőképességed így rontja a lelkiállapotod (és máris beindult a negatív ciklusod) nyugodtan és kiegyensúlyozottan a jelenben vagy ami napról napra hatékonyabb emlékező képességet ad, így növelve a jó lelkiállapotod. Általában először a rövidtávú memória erősödik meg, ami segít emlékezni  arra, hogy mik történtek nap, mint nap. Majd ahogy ez egyre jobb a hosszútávú memória is el kezd javulni. Nő az önértékelésed és az önbecsülésed és így másképp gondolkodva magadról javul a lelkiállapotod.

Hogy segít a koncentráló képesség növelésében a hipnózis-terápia?

Minden olyan dolog amit az előzőekben említettem tanulható és elsajátítható készség. A hipnózis-terápia hatékony és korszerű technikái, egyszerre tanítják meg a tudatos és a tudatalatti elmédet, hogy kell koncentrálni, hogy erősítheted fel a memóriádat. Azon fogunk közösen dolgozni, hogy az elmédben megtaláljuk és feloldjuk a gátakat, egyben létrehozzunk új gondolati mintákat, amik megfelelő eredményt hoznak létre.

Hány foglalkozásra van szükség?

A legtöbb ember számára a hipnoterápia mindössze 3-6 alkalom alatt sikeres. Állítsd a hipnózis-terápia tapasztalatait a szolgálatodba és fejleszd a memóriád, használd a koncentráló képességed tű pontossággal. Még ma!