A hipnoterápia hatékony eszköz lehet az alkohollal szemben

Állítsd meg a mértéktelen ivást a hipnózis segítségével!

A modern társadalmi berendezkedés az alkohol fogyasztást az élet részének tekinti, a marketing és a reklámok igyekeznek meggyőzni, hogy bizonyos alkoholok fogyasztásával megkapsz egy fajta életöröm érzést vagy egy bizonyos csoporthoz tartozol. Ez a folyamat becsaphat, hogy helyesen tud mérlegelni mennyi az annyi vagy, hogy miért is iszol. A mértéktelen ivás sokkal jobban elterjedt probléma, mint azt sokan gondolnák.

Akik mértéktelenül isznak azok általában tagadják ezt és egyben szégyenlik is, ami akadályozza, hogy beismerjék cselekedetüket és segítséget kérjenek. Pedig a mértéktelen ivás károsítja az életed a környezeted és nem utolsó sorban az egészséged is.

Hogy alakul ki a mértéktelen ivás?

A legtöbb ember nem tervezi el előre, hogy rendszeresen mértéktelenül fog inni. Éppen ellenkezőleg a legtöbb mértéktelen ivó azt állítja, hogy csupán a szociális problémája miatt iszik vagy csak néhány pohár italra van szüksége, hogy kikapcsolódjon, hogy távol kerüljön a stressztől és a szorongástól. De valahol útközben elvesztik az irányítást és végül nagyon részegek lesznek. Másnap bűntudatot és lelkiismeret-furdalást éreznek és megfogadják, hogy “Én soha többé nem iszom”, “Én még egyszer ennyit soha többé nem iszom”.

A baj az, hogy sajnos a mértéktelen ivást ugyanaz a gondolati minta okozza ami a fogadalmat, tehát így a mértéktelen ivás marad az első helyen.

Mik az ismertetői a mértéktelen ivásnak?

• A mértéktelen ivás rövid időre fordul elő, gyorsan nagy mennyiségű alkoholos ital fogyasztása
• Ivás kifejezetten a lerészegedés szándékával
• Ivás aminek eredménye fizikai és társadalmi kár
• Ivás csoportosan
• Ivás mert mikor részeg vagy nem tudsz magadról és fenn is akarod tartani ezt az állapotot

A folyamat: annyit gondolsz a lerészegedés állapotára és hogy ez nem helyes, hogy a gondolataidat az alkohol határozza meg. Más szóval annyi időt töltesz azon gondolkodva, hogy nem helyes mértéktelenül inni, hogy végül pontosan az történik meg amit nem akarsz és újra részeg leszel.

A mód arra, hogy abbahagyd a mértéktelen ivást, hogy azonosítod a helytelen gondolati mintákat és helyettük új és jó gondolati mintákat hozol létre, ami megszünteti a romboló viselkedést és pozitív viselkedést eredményez.

Hogy segít a hipnózis-terápia a mértéktelen ivás megszüntetésében?

A hipnózis-terápia hatékony technikái azonosítják a romboló gondolati- és a hatásukra létrejövő automatikus viselkedési mintákat. Majd a tudatalatti és a tudatos elmét új hasznos irányba mozdítja, leállítja a nem kívánatos viselkedést és új megfelelő viselkedést hoz létre.

Hány találkozóra lehet szükség?

Megváltoztathatod a gondolkodásmódod az alkoholról és megszüntetheted a mértéktelen ivást átlagosan 1-6 alkalom során. Akik ezt megtapasztalták, azt mondják, hogy ez egy nagyon felszabadító és békés állapothoz vezet. Légy ura magadnak és így végre irányítsd Te az életed az alkohol helyett! Még ma!