Old fel hipnoterápiával a poszttraumás stresszt

A hipnoterápiával könnyebben oldahtó fel a traumát követő stressz

A poszttraumás stressz tüneteit először a veszélyes helyzeteket megélt katonáknál diagnosztizálták, de mára már tudjuk, hogy ehhez a kiváltó eseményt követő stresszhez nem kell harcban részt venni. Bárki megtapasztalhatja aki fizikai vagy érzelmi veszélynek volt kitéve. Ilyenek lehetnek például a balesetek, támadások, természeti katasztrófák, személyes tragédiák és hasonlók.

A poszttraumás stressznek (PTSD) jól meghatározott gondolati mintái, valamint fizikai és érzelmi tünetei vannak. Néhány példa ezek közül:

  • Gyakran és hosszan ismétlődő gondolatok a traumával kapcsolatosan
  • Rendszeres újraélése a traumatikus élményeknek
  • Az érzelmek és a cselekedetek tompák
  • Gyakran és könnyen megijedsz
  • Érzéseidet és cselekedeteidet nem értik, olyan mintha elszakadtál volna a világ többi részétől
  • Alvási problémák, beleértve az alvászavart vagy a felesleges sok alvást

Ezek a tünetek általában az egy mintából vételezett gondolkodásból fakadnak, a minta pedig maga a trauma történésének az eseménysora. Például állandóan gondolkodhatsz a megpróbáltatáson követve a gondolati mintát mindig ugyanúgy újra és újra. S ahogy követed a gondolati mintát, úgy újra és újra megjelenik a fizikai és érzelmi tünet is. Mi több, még úgy is gondolod, hogy annyira meggyökerezett ez a gondolat, hogy elkerülhetetlen, hogy újra és újra rágondolj és ezzel a folyamattal állandósítod is a poszt-traumatikus stressz ciklusát.

Hogy segít legyőzni a hipnoterápia a poszttraumás stresszt?

A hipnoterápia hatékony technikái gyorsan segítenek, hogy kigyere a poszttraumás stresszből. Mindennek az alapja egy új tanulás, egy új módja annak, hogy gondolkodj, hogy hozz létre új gondolati és viselkedési mintát, hogy távolítsd el a negatív és stresszes hatásokat a korábban megtapasztalt eseménnyel kapcsolatban. Megtanulod, hogy törd össze a régi mintát és, hogy hozz létre a helyére egy új mintát, ami pozitív és konstruktív.

Az egyik oka, hogy a hipnoterápia gyors és hatékony az, hogy nem rágódik a múlton, nem akarja átélni a kiváltó eseményt újra és újra, mert pont ez az ami állandósítja pusztító gondolati mintát. Ehelyett megtanítja a folyamatot a fejedben, hogy gondolkozz másképp a poszttraumás stresszt kiváltó eseménnyel kapcsolatban, így ér el gyors és hatékony változást.

A hipnoterápia egyszerre célozza meg a tudatos és a tudatalatti elmét. A tudatalatti elmében létrehozza a nagyon mély belső változásokat amik hatást gyakorolnak a gondolkodásra, így támogatja a tudatos cselekvést a fejedben. Ez a két technika egymást erősítve együtt dolgozik egymással, hogy segítsen megteremteni a valós és tartós változást.

Hány alkalomra lehet szükség?

Mindenki más és más, függ az egyéni körülményeidtől és attól is, hogy a kiváltó trauma a közelmúltban történt vagy évek óta élsz vele. Mindenképp arra fogok törekedni, hogy a lehető leggyorsabban valamilyen szintű azonnali segítséghez juss. Átlagosan 3-6 találkozóelégéges, hogy kilábalj a poszttraumás stresszből, de vannak olyanok is akiknek egy kicsit tovább tart.

Nincs ok arra, hogy hagyd, hogy a PTSD megbénítsa az életed, ha vannak gyors és hatékony lehetőségek a változásra. A hipnoterápia hatékony technikái segítenek, hogy győzedelmeskedj a PTSD felett. Állítsd a hipnoterápia tapasztalatait a szolgálatodba! Még ma!

Vedd vissza az irányítást az életedben!

Tanácstalan vagy?

Vannak akik mielőtt elköteleznék magukat a hipnoterápiás foglalkozásra szeretnének megismerni személyesen és kérdéseket feltenni pl. a problémájukkal kapcsolatosan. Az Ő számukra tartok fenn egy maximum félórás konzultációs lehetőséget, melynek a költsége az árak menüpont alatt vagy ide kattintva olvasható.

Egyeztess most időpontot telefonon: +36 20 942 7217 vagy emailben.