Használd a hipnoterápiát és szabadulj meg a klausztrofóbiától

A klausztrofóbia más néven félelem a zárt terektől, vagy a bezártságtól való félelem. Ezt a fóbiát gyakran szorongásos zavarnak is minősítik. Ez egy rendkívül erős félelem ami megkeseríti a mindennapokat, mert akadályozza a normális dolgokban való részvételt.

Egy másik leírása a klausztrofóbiának, egy olyan mindent elsöprő érzés, hogy csapdába estél és nincs kiút. Nincs gyors módja, hogy elkerüld a helyzetet. Akikre ez a fajta félelem jellemző azok állandóan fürkészik a környezetüket keresve a kijáratokat a menekülési utat. Ez nagy stresszel és állandó szorongással jár együtt.

A klausztrofóbia leggyakoribb tünetei a következők:

  • Hiperventilláció
  • Izzadás
  • Remegés
  • Ájulás
  • Szapora szívverés
  • Rémült érzések
  • Fokozott félelem vagy sztrájk, hogy elkerüld a helyzetet
  • Mindig keresed a menekülési utat

Érdemes megemlíteni, hogy más fóbiák, félelmek is azonos vagy hasonló tünetekkel járnak. A félelem reakciója a szorongás aminek a reakciója a félelem. És a ciklus ismétlődik újra és újra így táplálja saját magát a félelem amíg a kívánt válasz meg nem érkezik. A választ pedig már jól ismered. Ez az amit nem szeretnél, de bekövetkezik, mint egy önbeteljesítő jóslat.

A klausztrofóbiának gyakorlati hatásai is vannak az életedre, sok helyen bénítólag hathat pl.: nehéz vagy lehetetlen: autót vezetni, liftben lenni, buszon vagy más tömegközlekedés eszközön utazni, moziban vagy színházban ülni. Továbbá gond van az orvosi vizsgálatokkal, mint pl.: MRI, CT. Mindezek a dolgok együttesen azt jelentik, hogy az életed tele van félelemmel és a pánikkal. Egyszerűen nem működik rendesen, ha annyira félsz a zárt terekben, hogy nem tudsz különböző helyekre menni és ezeken a helyeken képtelen vagy “rendesen” viselkedni.

Hogy segít a hipnoterápia?

Megtanultad, hogy félj a zárt terekben! A terápia során megtanulod, hogy “elfelejtsd” ezt a félelmet! A hipnoterápia hatékony technikáival azonosítjuk a negatív gondolati mintákat és az ezáltal létrejövő automatikus válaszokat amik megteremtik a félelemet, majd megváltoztatjuk ezeket a gondolati mintákat és létrehozunk egy sor különböző nyugodt mintát, ami létrehozza az új egészséges automatikus választ. Ezek a folyamatok egymást kiegészítő eszközök, amik együtt hatnak a tudatos és a tudatalatti elmére, hogy elérjed a kívánt eredményt.

Mennyi találkozóra lehet szükség?

A legtöbb ember számára a hipnoterápia sikeres mindössze 4-6 alkalommal, hogy mentesüljön a klausztrofóbiától. Ha klausztrofóbia problémákat okoz neked itt az ideje, hogy megkeresd a valódi segítséget és megtapasztald hogy valóban működik. Állítsd a hipnoterápia korszerű technikáit, tapasztalatát a szolgálatodba még ma!