A hipnoterápia segít legyőzni a szenvedély és függősség erejét

Mi függőség?

A függőség egy olyan dolog, ami ellenőrizetlen marad, ez lehet valamilyen szer szedése vagy valamilyen tevékenység végzése.  A függőség elérhet egy olyan pontot ahol már károsít. Szenvedély alatt nem csak a fizikai dolgok fogyasztása értendő, lehet az egy elvont dolog is, mint pl.: zenehallgatás, szerencsejáték, vagy ártalmatlan termékek fogyasztása, mint a csokoládé. Másképp a függőség utalhat szer-függőségre (pl.: kábítószer) vagy viselkedési addikcióra (pl.: szerencsejáték-függőség vagy a TV sorozatok rabja)

A függőségre jellemző:

  • a kényszeres végzése,
  • miközben kielégíti a pillanatnyi ingereket, hossztávú hatása káros.
  • El lehet ezt képzelni egy betegségnek is vagy egy biológiai szükségletnek, ami kiváltja a viselkedési kényszert. Minden függőre jellemző, hogy a számára szenvedélykeltő stimulánsra pozitív erősítőként reagál az valóban kielégítően hat rá, ezért arra törekszik, hogy ismét létrejöjjön a stimuláció.

A drogok káros hatásai megváltoztatják a neuroplaszticitást az agyban, ami miatt a függő kiesik a munkavégzésből is, meglehetősen nagy károkat okozva saját magának és a társadalomnak egyaránt. A klasszikus függőséget fémjelzi, hogy a függő folyamatosan alkalmazza az anyagot/szert vagy a viselkedést miközben azt tagadja. Nem ismeri el, hogy függő lenne bármilyen módon is, de mindent megtesz érte, hogy újra alkalmazhassa. A függőséghez kapcsolódó viselkedési mintára jellemző az azonnali kielégülés (rövid távú jutalom) amihez párosul a késleltetett káros hatás (hosszú távú következmények, költségek).

Lehetséges szenvedélyek többek között, de nem kizárólag: a testmozgás függőség, élelmiszer-függőség, kábítószer-függőség, számítógép-függőség, szexuális függőség és a szerencsejáték-függőség.

A legtöbb ember számára a hipnoterápia sikeres lehet, hogy mentesüljön a szenvedélyektől mindössze néhány alkalom során. Mondj búcsút a függőségnek és állítsd helyre az életed. Állítsd a hipnoterápia tapasztalataid a szolgálatodba és szakíts a káros szenvedéllyel még ma!