Figyelemhiányos, hiperaktív zavar, figyelemzavar

Az orvosi hipnoterápia hatékony megoldás lehet a hiperaktív zavarra!

Hogyan működik ADHD?  A figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD vagy ADD) egy elismert betegség jellemzően inkább gyerekkorban diagnosztizálják, de néha előfordul, hogy az egész felnőtt korban is kitart. Bár nincs pontos egyetértés a diagnosztizálásban, a közös az, hogy a koncentrálásban baj van és rendszeresen kitör az impulzív (hirtelen, meggondolás nélkül cselekszik) viselkedés. 

Az ADHD oka ismeretlen, de a viselkedési forma meglehetősen könnyen azonosítható. Amellett, hogy gondot okoz a koncentrálás és az impulzív cselekvés, az ADHD-s személy jellemzően hiperaktív, szervezetlen, gyakran babrál és fészkelődik, ha egy helyben kell maradnia. Az akinek a tünete a figyelemhiányra összpontosul azt ADD-nek hívják, ez sokkal enyhébb, mint az ADHD.

A szülők elég hamar észreveszik a különböző tüneteket, de a problémát mégis az iskola fogja diagnosztizálni, mert maga az osztályterem lesz a diagnoszta, itt minden zavar élesen kibontakozik. Néhány iskola felkészült már és rendelkezik speciális osztályokkal, egyaránt vannak kezelési programjaik a gyermekek és szülök számára. Ezektől függetlenül van még néhány dolog, amit tehetsz azért, hogy segítsd a javulást gyermeked viselkedésében és gondolkodási folyamataiban.

A kezelés otthon kezdődik!

Az ADHD/ADD kezelése veled a szülővel kezdődik, az otthoni szokások kialakításával. A gyereknek a legjobb, ha a mindennapokban a következetes elvárások és strukturált menetrend van jelen. Ez azért fontos, mert a következetes struktúrák és elvárások határokat adnak a gyermeknek, amik segítik az elvárt viselkedés minta kialakítását.

Az ADHD/ADD kezelésénél a táplálkozás is fontos tényező.

Azt találták, hogy ha az étrendből eltávolítják a finomított cukrot, a koffeint, a mesterséges színező és ízfokozó anyagokat, az pozitívan segít.  Ez annyira fontos, hogy nem is érdemes késlekedni vele, tehát most azonnal távolítsátok el a gyerek és a saját étrendetekből is.

Tanácsot adni könnyű, de azt sokszor rendkívül nehéznek tűnik betartani. A szülő feladata sosem könnyű, de ezt a feladatot egy vagy több figyelemzavaros hiperaktív gyermek nevelése még inkább megnehezíti. Ezért egyaránt szükséges a kezelés szülők és gyermek számára is, hiszen egyaránt segíteni kell mindenkinek aki együtt él ezzel a problémával és a probléma megoldása egy közös munka eredménye.

Hogyan segíthet hipnoterápia ADHD / ADD kezelésében?

A hipnoterápia technikai egyaránt segít megtanulni a felnőttnek és gyermeknek, hogyan kell újra tanulni a viselkedést. A legtöbb iskola, úgy áll ehhez a problémához, mint egy tanulási nehézséghez vagy még inkább jellemző, hogy egy oktatási nehézségnek tekinti. Miért? Mert amikor megnézi a gyermek viselkedését betegként tekint rá és “megcímkézi” ezzel megnehezíti a magatartási minta újra tanulását.

Úgy kezdjük, hogy felmérjük, hogy a gyermek mikor és hogyan képes koncentrálni! Vajon egy videó vagy egy játék, vagy egy számítógépes játék köti le a figyelmét és vajon meddig? Vagy hosszabb időt tud eltölteni rajzolással, vagy egy színezőképpel? Ha már sikerült azonosítani mi az ami jobban leköti a figyelmét, akkor ugyanezt a készséget, elkezdhetjük átültetni más helyzetekbe is. Ez egy olyan belső erőforrás ami egy eseményre már működik, ezért azt kiterjesztve hozzáférhetővé válik nagyobb mennyiségben.

Mennyi kezelésre van szükség?

A kezelés időtartama szinte teljes egészében függ attól, hogy a család mennyire képes megszervezni az életét otthon és hogy módosítja a gyermek étrendjét és táplálkozását. Minél inkább képes arra, hogy a szükséges változtatásokat létre hozza, annál gyorsabban vehető észre a hipnoterápiás ülések között létrejövő pozitív változás. A következetesség erősen lerövidíti a találkozások számát, ideális esetben 4-6 alkalom elegendő a radikális változás eléréséhez.

Az élet ADHD/ADD -val szülő és gyermek számára egyaránt nagy kihívást jelent, de van megoldás, könnyebbé teheted, állítsd a hipnoterápia korszerű technikáit a szolgálatodba és kapd vissza az életed még ma!

Tanácstalan vagy?

Vannak akik mielőtt elköteleznék magukat a hipnoterápiás ülésre szeretnének megismerni személyesen és kérdéseket feltenni pl. a problémájukkal kapcsolatosan. Az Ő számukra tartok fenn egy maximum félórás konzultációs lehetőséget, melynek a költsége 8.000,- Forint.  Egyeztess most időpontot telefonon: +36 20 942 7217 vagy emailben.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?