Regressziós hipnózis

Mi a regressziós hipnózis vagy regressziós hipnoterápia?

A regressziós hipnoterápia céllal jön létre. A célja, hogy egy a múltban létrejött “hibás” tanulási folyamatot tárjon fel, tegyen ismerté a Klines előtt és segítsen megváltoztatni azt.

Más szavakkal, ha most van egy nem kívánt viselkedésed, amin valamilyen oknál fogava akaraterővel nem tudsz változtatni, akkor azt az életed egy korábbi szakaszában akaratlanul alakítottad ki. Mára pedig egy tovább fejlesztett változatát alkalmazod. Ez a nem kívánt “program” olyan mintha nem lenne hatalmad felette legtöbbször csak azután ismered fel miután már megint megtörtént. Tehetetlennek érzed magad a megoldásával kapcsolatban. Az intelektuális megközelítés nem segít, hiszen józan ésszel mindent tudsz. Tudod mi lenne a helyes viselkedés, de nem tudod véghez vinni. Ismered a folyamatot, de nem tudod megállítani és megváltoztatni. Nos ezen ismeretek mind a jéghegy csúcsát jelentik. A megoldás pedig mélyebben van.

Mit jelent a regresszió?

A hipnoterápia alkalmazása szempontjából a regresszió nem jelent mást, mint vissza az “időben”.

Más szavakkal a tudatalattiban lépünk vissza egy vagy több az életünk korábbi szakaszában létrejött meghatározó életeseményre. Tehát valójában nem az időben lépünk vissza, hanem a tudatallatiban keresünk meg korábbi eseményekhez kapcsolt információkat. Ezek az információk pedig olyan gondolatok, érzelmek és viselkedés ami abban az adott helyzetben jött létre és életünk során nemcsak, hogy nem került kijavításra, hanem összetettsége tovább nővekedett.

A regressziós hipnózis alkalmazza az analitikus és transzformációs hipnoterápia elemeit.

A regressziós hipnózis azért, hogy mélyebbre jusson alkalmazza az analitikus és transzformációs hipnoterápia eszközeit.

Az analitikus és transzformációs hipnoterápia abból indul ki, hogy a probléma gyökere egy korábbi „tanulási hiba” eredményeként jött létre, ami általában ebben az életünkben, gyerekkorunkban keresendő. Tehát analitilus eszközeivel feltárja a “tanulási hibát” és a transzformációs eszközeivel “átalakítja” azt, ami azt jelenti, hogy létrehozza a kívánt tanulást.

A regressziós hipnózis, hipnoterápia alapja az analitikus, transzformációs hipnoterápia ismerete és gyakorlati alkalmazása. Ennek hiányában megkérdőjelezhető, hogy a terapeuta bír-e megfelelő tudással és gyakorlati tapasztalattal egy sikeres ülés levezetéséhez.

Mi a különbség a reikarnációs vagy másképp regressziós reinkarnációs hipnózis és a regressziós hipnózis között?

A reinkarnációs vagy másképp regressziós reinkarnációs hipnózis a tudatalatiból a korábbi élet/életekben létrejött eseményeket tárja fel. Bővebben itt.

A regressziós hipnózis mostani életünkben létrejött eseményekkel foglalkozik, lásd feljebb a megközelítést.

A hipnoterápia által alkalmazott hipnózis korlátlan lehetőségeket kínál.

A hipnoterápia segítségével …

  • Megváltoztathatjuk rossz, nem kívánatos szokásainkat, megtörhetjük beidegződött cselekedeteinket.
  • Fokozhatjuk teljesítményünket, javíthatjuk egészségünket.
  • Elengedhetjük rögeszméinket, vagy ragaszkodásunkat a már számunkra nehéz helyzetektől.
  • Leszokhatunk káros szenvedélyeinkről.

Egyszóval megváltoztathatjuk életünket, mert mi írjuk a sors forgatókönyvét. Mi vagyunk ennek a filmnek a főszereplője, rendezője, producere, forgatókönyv írója. Tehát most kezünkbe vehetjük az életünket, mert sosem késő, hogy boldogan éljünk!

Változtass még ma!

Jelentkezz be most, ne halogassd!