Van-e különbség a fóbia és a félelem között?

A különbség a fóbia és a félelem között a következő.

A félelem egy valós vagy vélt fenyegetésre adott érzelmi válasz. A félelmek gyakoriak, ám a gyakorlatban legtöbbször ártalmatlan reakciók egy tárgyra vagy eseményre. Például akik tartanak a póktól azt tapasztalják, hogy amikor megpillantják a pókot, akkor enyhe vagy közepesen súlyos szorongásos reakciójuk van.

A fóbia hasonló a félelemhez, de van egy alapvető különbség: a fóbiából fakadó szorongás tapasztalása olyan erős, hogy az zavarja az életminőséget és / vagy az élet működőképességét. Azok, akik pókfóbiától szenvednek gyakran jelentős időt töltenek azzal, hogy kerüljék az olyan helyeket és tevékenységeket ahol pókokkal érintkezhetnének. Gyakran átvizsgálják a környezetüket, hogy megnyugtatóan pókmentes legyen.

Hasznos különbséget tenni a félelem és fóbia között, mert nagyon különböző problémákat okoznak

Hasonlóképpen tudunk különbséget tenni a félelem és a fóbia között mint ahogy a között, hogy valaki fél az elutasítástól vagy elutasítás fóbiás. A legtöbb ember nem kedveli, ha elutasítják, mert az érzelmileg fájdalmas. Ezért, ha lehet elkerüli azt, addig még vannak akik elutasítás fóbiásnak tekinthetők. Vannak azonosságok a félelemben és fóbiában, de a félelem és fóbia alapvetően két külön csoport.

Amikor valaki igazi fóbiás, akkor rendkívül nagy mennyiségű időt tölt vagy szükségtelenül nagy erőfeszítést tesz, hogy elkerülje azt a dolgot amitől tart. Képes átrendezni az egész napját, az egész életét, hogy elkerülje egy ártalmatlan pók társaságát. Ez nyilvánvalóan egy szélsőséges és felesleges tevékenység. ugyanakkor nagyon sok erőfeszítést igényel.

A félelmek és a fóbiák nem tréfadolog

Egyes emberek számára ez egy kisebb probléma, de vannak akiknek ez egy élet gyengítő probléma. Függetlenül attól, hogy te hova esel ebben a spektrumban a hipnoterápia technikái kiváló választás arra, hogy segítsen minden félelmet és fóbiát leküzdeni. Nem kell, hogy a félelmek és fóbiák határozzák meg az életed, meg tudsz szabadulni tőlük és új életet kezdhetsz, ismét szabadon!

A fóbiás félelmek sora talán végtelen

Az elménk számos problémát képes gyártani, hogy félelemben tartson. Általánosságban ilyenek a fóbiák is. A teljesség igénye nélkül ime néhány féllem a, az:

Mennyi találkozóra lehet szükség, hogy mentesülj a fóbiás félelemtől?

Mindenki más és más, de a legtöbb ember számára, hogy mentesüljön a félelmektől és fóbiáktól a hipnoterápia sikeres terápia, mindössze néhány foglalkozás során. Mondj búcsút a félelemnek és fóbiának, állítsd helyre az életed. Állítsd a hipnoterápia tapasztalatait a szolgálatodba! Még ma!