A hipnoterápia segít a szociális fóbia leküzdésében!

Honnan tudod, hogy szociális fóbiád van? A szociális fóbia vagy szociális szorongás ismertetője az elsöprő erejű rettegés, félelem attól, hogy mások figyelnek rád és hogy mit gondolnak rólad, hogy ítélkeznek feletted. Ez egy bizonyos mértékig rendben is van, hiszen mindenki így érez egy rövid időre, amikor új vagy szokatlan szociális helyzetben van, de ha ez rendszeresen előfordul és negatívan befolyásolja az életedet, akkor itt az ideje egy kis segítségnek.

A szociális szorongásnak a tünete lehet fizikai és érzelmi is. Íme a leggyakoribb szociális fóbia tünetek:

  • Túlzott pirulás
  • Remegő kezek, test, vagy hang
  • Hányinger
  • Erős izzadás
  • Nehézség a hangos beszédben
  • Úgy érzed, hogy mindenki téged néz
  • Kerülöd a társadalmi eseményeket, mert az félelemmel és/vagy szorongással tölt el
  • Félelem attól, hogy kínosan fogod érezni magad

Ha a fentiek közül rendszeresen egy vagy több tünetet is produkálsz társas helyzetekben, akkor esélyed van rá, hogy valamilyen szintű szociális szorongásod van. A jó hír, hogy a szociális fóbia jól kezelhető probléma.

Hogy segít a hipnoterápia?

Sokféle oka lehet annak ami kiváltotta szociális fóbia megnyilvánulását, ezért először ezeknek a viselkedésmintáknak a természetét értjük meg, majd ennek a megértése után kiválasztjuk a leghatékonyabb megoldást.

A szociális fóbia, mint más fóbiák is egy tanult reakció. Te nem így születtél, nem ezzel az érzéssel jöttél a világra. Egy bizonyos ponton történt valami az életedben, ami ezt a viselkedést “tanította” meg a fejedben, azaz, hogy így gondolkodj és viselkedj. Tehát mivel ezt a viselkedési és cselekvési módot tanultad, így a hipnoterápia hatékony technikáival tanulsz egy új viselkedési módot. Ez sokkal egyszerűbb, mint gondolnád, vedd vissza az irányítást a képzeleted és így az életed felett.

Gondolj csak bele, milyen jól fogod érezni magad, ha meg fogod tudni nyugtatni magad és a saját gondolataid miatt már nem lesz szorongás vagy félelem a szociális helyzetekben. Ez az egyszerű lépés – a tanulás arról hogyan kell megváltoztatni a gondolati mintáidat – jelentős változásokat hoz az érzéseidben és a viselkedésedben, segít, hogy eltávolodj a pusztító mintáktól és hogy létrehozz egy új pozitív, építő gondolatai mintát ami elvezet az új viselkedéshez. Megtanulhatod, hogy kapcsold ki a fejedben folyamatosan futó “mozit” és hogy helyettesítsd azt a nyugalom érzésével, ami által igazán kiegyensúlyozottnak érezheted magad.

Mennyi találkozóra lehet szükség?

A cél, hogy a lehető leggyorsabban mentesülj a szociális fóbiától, általában már az első alkalom után is érezhető változások jönnek létre, de átlagban 4-6 egymásra épülő alkalomra lehet szükség.

A szociális fóbia akár kiterjedhet egy súlyos betegséggé is, de függetlenül attól, hogy milyen hatással van az életedre, gyorsan és egyszerűen kezelhető a hipnoterápia hatékony és korszerű technikáival. Állítsd a hipnoterápia tapasztalatait a szolgálatodba és szabadulj meg a szociális fóbiától. Még ma!