A hipnózis segítségével mentesülhetsz az irritábilis bélszindrómától

Az irritábilis bélszindrómától (IBS) szenvedők nem szívesen beszélnek erről a problémáról. Képzeld el, hogy ez a probléma állandó feszültség alatt tart, mert sosem tudod, hol tudsz elmenni mosdóba, amikor elkezd sürgetni a “dolog”. Ez az a probléma amit az IBS-től szenvedő megél mindennap!

Az irritábilis bélszindrómának sok féle oka lehet, ezért fontos, hogy az orvos kivizsgálja és biztosítson arról, hogy nincs semmilyen valós egészségügyi oka. Ha nincs egészségügyi oka, akkor a következő tünetek jellemzik az IBS-t.

A leggyakoribb tünetei az irritábilis bélszindrómának:

  • Hasi görcsök és fájdalom
  • Gyakori felfúvódás (gáz)
  • Dagadt, telt, tömött érzés
  • Gyakori változatok székrekedés és / vagy hasmenés (székrekedéses-hasmenés)
  • Stressz és szorongás mert a fenti hatások a szindróma hatásai határozzák meg az életed.

Ha irritábilis bélszindrómával élsz, akkor már megtapasztaltad, hogy mennyire elhatalmasodott a aggódom, mert aggódom ciklus. A probléma az, hogy ez a szorongás és aggodalom része egy folyamatos ismétlődő ciklusnak. Úgy érzed szorongó vagy, így a probléma (IBS) egyre rosszabb; a probléma (IBS) egyre rosszabb, így úgy érzed, még jobban szorongsz; és így tovább. De egyszer és mindenkorra megtörheted ezt a ciklus a hipnózis segítségével.

Hogy lehet megtörni a ciklust? Először is azonosítjuk azt a gondolati mintát ami elindította azt a ciklust aminek ez a hibás viselkedési minta lett az eredménye. Az elméd megtanulta egy bizonyos ponton társítani a szorongást az irritábilis bélszindrómával. Így ugyanolyan könnyen képes megtanulni egy új gondolati mintát is, ami egy egészséges viselkedést vált ki. Miután az új minta létre jött, azt egyszerűen letárolja a tudatalatti és az ugyanolyan automatikus viselkedést hoz létre, mint a mostani helytelen, csak az a számodra ezentúl helyes lesz.

Hogyan segítenek a hipnoterápia technikái?

A hipnoterápia fejlett technikái együtt kezelik a tudatos és tudatalatti folyamatokat. Azonosítjuk a tudatalattiban létrejött mintákat amiknek hatására létrejön az automatikus fizikai válaszreakció az irritábilis bélszindróma formájában. Majd ezeket a mintákat felismerve,  új mintákat hozunk létre, ami egy megfelelő válaszreakciót hoz létre, ami egy új megfelelő automatikus viselkedéshez vezet. Tehát létre jön egy új folyamat ami új eredményhez vezet, ami nem más mint az IBS csökkenése és akár a teljes megszűnése!

Mennyi találkozóra lehet szükség?

Ez függ az egyéni körülményektől. Átlagban a legtöbb kliens sikeres három-hat alkalmat követően. A legjobb módja annak, hogy megbecsüljük mennyi alkalomra van szükség a személyes megbeszélés, de ekkor se hagyjuk figyelmen kívül, hogy Te folyamatosan változol.

A IBS olyan, mintha fogyna az életed ezért kimerült és reménytelen vagy. A hipnoterápia segít megtanulni, hogy kell bekapcsold a bizalmat, önbizalmat és a pozitív hozzáállást a élethez! Állítsd a hipnózist a szolgálatodba, a hipnoterápia segít neked még ma!