Hagyd abba a zabálást a hipnoterápia segítségével!

A hipnózissal felszámolhatod az evés iránti kényszeres vágyad

A legtöbb emberrel előfordul, hogy időről időre sokat eszik, megtömi a gyomrát míg az fel nem dagad és kényelmetlenül nem érzi magát. Ekkor abbahagyja az evést, ez általában egyszeri alkalom ezért ennek nincs hosszú távon ártalmas hatása. A mértéktelen evési zavar az más, mert a személy úgy érzi kénytelen enni és nem tud kontrollt tartani. Nem tud uralkodni magán, kénytelen enni, miközben már tudja, hogy az felesleges. És miután hatalmas mennyiségű ételt tömött magába, bűntudat és undor árad szét benne. Annak ellenére, hogy a bűntudat érzései uralkodnak rajta mégis megismétli és folytatja a mértéktelen evést.

Mi az a ciklus, ami kikapcsolja a kontrollt az evés felett?

Senki sem tudja biztosan mi okozza a mértéktelen evési ciklust, de ez mindenképpen egy erős mentális rendellenesség, mely több komponensből áll. Az evés kényszerré válik, amit egy gondolkodási folyamat okoz, ami elvisz enni és enni, majd megint egy kicsit enni. És egyszer csak elkezdesz falni, amihez a szervezet válaszhatásai is hozzásegítenek. Amikor nagy mennyiségű ételt eszel a vércukorszint szárnyal, csakhogy összeomlik miután a szervezet felszabadítja az inzulint. Ez az összeomlás okoz egy hamis éhségérzetet, ami újraindítja a nagy mennyiségű élelmiszer bevitelét, még akkor is, ha nem igazán vagy éhes.

Falási zavar néhány ismertetőjele:

  • Automatikus gondolati minták kérni fogják, hogy mértéktelenül egyél
  • Változó vércukorszint, hogy létre jöjjön falási ciklus
  • Úgy érzed elvesztetted az ellenőrzést, bűnösnek érzed magad és erős a kétségbeesésed a tehetetlenség miatt
  • Hízás
  • Az akadozó vércukorszint változások okozhatnak fejfájást, sóvárgást és hasfájást
  • Tapasztalhatsz pánikrohamokat, depressziót, szorongást, reménytelenséget és gyenge koncentrációt

Ezekben a fizikai tünetekben a közös tényező a kiváltó ok, ami szilárdan a fejedben van. Ezen fizikai tünet bármelyike bekövetkezik az elindítja a berögzült gondolati mintát a fejedben, ami automatikusan elindítja a mértéktelen evést.

A nyilvánvaló súlygyarapodás mellet vannak más veszélyei is a kényszeres evésnek. A legnagyobb, hogy ételt kell beszerezni. Továbbá a mértéktelen evés nagyon ritkán látja el a szervezetet a szükséges tápanyagokkal annak érdekében, hogy egészséges maradjon, így könnyen fellép táplálkozási hiányosság. S így kialakulnak különböző betegségek. Ezért azt javaslom, hogy érdemes megkeresni egy táplálkozási tanácsadót, orvost, gasztroenterológust.

Hogy segít a hipnoterápia?

A hipnoterápia technikákat kínál, hogy megtörjed a romboló ciklust, ami kiváltja a mértéktelen evést. Egyszerre van hangsúly a tudatos és tudatalatti elmén, mert ezek összehangolása teszi lehetővé, hogy új tudatos gondolati minták jöjjenek létre így kihasználva a mély belső forrásokat, amelyek eddig rejtve voltak.

Hány alkalomra lehet számítani?

A legtöbb ember számára a hipnoterápia sikeres, hogy mentes legyen az étkezési problémáktól és zavaroktól, mindössze két – négy egymásra épülő alkalommal. Mondj búcsút a mértéktelen evésnek és kapd vissza az életed, kapj olyan testet, amit megérdemelsz. A hipnoterápia még ma segít neked, hogy megtörd a falási ciklust és elkezdődjön a tested és lelked gyógyítása!

Kérj időpontot! Még ma!

Tanácstalan vagy?

Vannak akik mielőtt elköteleznék magukat a hipnoterápiás foglalkozásra szeretnének megismerni személyesen és kérdéseket feltenni pl. a problémájukkal kapcsolatosan. Az Ő számukra tartok fenn egy maximum félórás konzultációs lehetőséget, melynek a költségét az árak menüben vagy ide kattintva olvashatod.

Egyeztess most időpontot telefonon: +36 20 942 7217 vagy emailben.