Engedd el a csokoládéfüggőséged a hipnoterápia segítségével!

A legtöbb ember kedveli a csokoládét. Nincs kétség az íze jó. De vannak emberek akik nem csak alkalmakként fogyasztanak csokoládét, hanem kényszert éreznek iránta, nem képesek ellenállni a kísértésnek. A vágy, hogy egyenek egy csokoládét erősebb, mint az akaraterejük, ami azt mondja nem szabad! Nem számít milyen erősen akarnak ellenállni az akaraterejükkel végül mindig a csokoládé utáni vágy a csokoládéfüggőség győz!

Egy kliens így fogalmazott: “Nagyon sokat dolgozom, igen elfoglalt ember vagyok, semmire sincs időm. De arra mindig teremtek, hogy egy kocka csokit bekapjak, pedig tudom, hogy utána nincs megállás megeszem az összeset ami van és amit találok.”

Létezik egyáltalán a csokoládéfüggőség?

Tudományosan közelítve nem, de mint egy kényszeres viselkedést és kötődést közelítve igen! Ami kialakítja a függőséget azt érdemes két részre bontani az egyik a fizikai rész a másik a mentális rész. A fizikai függőséget maga a csokoládé alakítja ki. Mint termék az illatával, az ízével, a csomagolásával, ahogy letörsz egy darabot, vagy beleharapsz a hangjával hozza létre. Oly módon, hogy társul hozzá egy erős pozitív érzelmi kötődés. A mentális függőség ennek hatására kezd kialakulni, mert ezek az összetevők kialakítanak egy erős vágyat arra, hogy amikor negatív hatás ér ezzel az érzéssel orvosold a problémát. Így, amikor csokoládét eszel kapsz egy érzelmi elégtételt, arra használod a csokoládét, hogy megnyugtasd magad.

Ám, amikor ez rendszeressé válik, akkor már észre sem veszed, hogy a csokoládé nem csak akkor jut az eszedbe, amikor a stresszt vagy más negatív érzést akarsz ellensúlyozni. Napjában többször is gondolsz rá az ízére a szagára és kialakul egy erős vágy, hogy csokoládét egyél. Létrejönn a csokoládéfüggőség. És ez a vágy annyira erős, hogy engedsz neki újra és újra. Így tanítottad meg a tudatalattid az elvárt válasz reakcióra, ami mára teljesen felügyeletlenül automatikusan működik. Az egyetlen módja, hogy megtörd ezt a szokást, hogy a tudattalan gondolati minta helyett egy új tudatos mintát indítasz el, ami egy megfelelő viselkedési mintát eredményez.

Szeretnéd elkerülni, hogy ne zavarjon a csokoládé iránti vágy, szeretnéd visszavenni az irányítást? Lehet, hogy már többször is megpróbáltad legyőzni a vágyat akaraterővel, de nem sikerült, kudarcot vallottál. Azért nem sikerült, mert az akaraterő önmagában nem elég. Amikor egy érzelem és az akaraterő néz szembe egymással az akaraterő mindig vesztes lesz. Meg kell tanítani az elmédet új módon reagálni, amikor a csokoládéra gondolsz. A hipnoterápia segít ebben, mert egyszerre tanítja a tudatos és a tudattalan elmét.

Hogy segít neked a hipnoterápia a csokoládéfüggőség legyőzésében?

Mivel a csokoládéfüggőség erős alapját egy gondolati minta hozta létre nem kell mást tennünk, mint kicserélni ezt a gondolati mintát egy másik a számodra megfelelő mintára, ami egy új viselkedést eredményez. A hipnoterápia korszerű technikáival létrehozzuk a tudatos és a tudatalatti elmében az új gondolati mintát és így az irányítás az ellenőrzésed alá kerül. Ezzel az irányítással megtudod teremteni magadnak azt a szabadságot, hogy amikor csokoládéval kínálnak azt tud mondani, hogy NEM! Köszönöm nem kérek. Vagy csak egyszerűen könnyedén bekapsz egy darabot és ezzel vége is NEM kell több belőle. Most még lehet, hogy ez távolinak vagy elképzelhetetlennek tűnik, de valójában könnyebb, mint gondolnád.

Mennyi találkozóra lehet szükség?

A legtöbb ember számára néhány alkalom elegendő, hogy irányításuk alá vonják a csokoládé fogyasztásukat és feloldják a függőséget. Mondj búcsút a csokoládéfüggőségnek, ne hagyd, hogy a csokoládé iránti vágy irányítsa az életed. Nyerd vissza az életed. Még ma!