Gyors Fóbiakúra a hipnózis erejét használva

Szeretnéd megtanulni, hogyan lehet hatékonyan és gyorsan “gyógyítani” a fóbiákat?

Ebben a cikkben egy technikát fogok elmagyarázni, amely eszközöket biztosít a Gyors Fóbiakúra használatához. 

A meglehetősen találóan elnevezett technika hihetetlen hatékony a fóbiák kezelésében, mivel segít az alanyoknak elszakadni a fóbiát okozó eseménytől.

(összefoglalva: ez a technika a hipnózis kontextusában a disszociációt használja az érzelmek és az emlékek illetve események elválasztásra.)

Mielőtt bemutatnánk ennek a technikának a lépéseit, nézzünk meg egy esettanulmányt azért, hogy láthassuk a “Gyors Fóbiakúra“ működését:

Az esettanulmány egy hölgyről szól, aki rettegett a galamboktól.

Az egész 8 éves korában kezdődött, amikor a barátja rendszeresen úgy ijesztgette a galambokat, hogy azok feléje repüljenek. Ettől ő mindig nagyon félni kezdett…, persze ezért a barátja kikapott. Annak ellenére, hogy ez a dolog régen történt, a hölgyet a félelem továbbra is kísértette akárhányszor csak galambot látott.

A Gyors Fóbiakúra segítségével a hipnotizőr képes volt elválasztani a trauma képes eseménytől, így perceken belül elmúlt a félelme. Most már félelem nélkül tud a repülő galambok között járni (még táncolni is).

Az alábbiakban ennek a technikának a lépésről lépésre történő lebontását mutatom be, hogy megmutassam, hogyan lehet megismételni azt, amit a hipnotizőr csinált.

Amint megismered a technikát, nagyon gyorsan át fogod tudni alakítani, ki fogod tudni fejleszteni a számodra legmegfelelőbb módszert. 

Ezt a leírást útmutatóként kell használni – a témától és a tárgytól függően érdemes lehet néhányat ki/átdolgozni ahhoz képest, hogy mi a fóbia…, amit fel akarsz oldani.

Szóval ugorjunk bele.

A teljes tartalom szakmai

felhasználók számára érhető el

Jelentkezz be vagy regisztrálj szakmai felhasználóként a tartalom eléréséhez!

A regisztráció ingyenes.

 

Bejelentkezéshez add meg a regisztrációnal megadott e-mail címed (username) és jelszavad (password)!