Állítsd meg a pánikrohamot a hipnoterápia segítségével!


A pánikroham leküzdésében a legfontosabb, hogy felismerd a mintát ami elindul és megtanuld, hogy tudod ezt megváltoztatni. A hipnoterápia egy kiváló eszköz lehet ebben a számodra. A pánikrohamok más néven szorongásos rohamok rendkívül ijesztőek lehetnek, bizonyos esetekben bénító erővel is bírnak. A hatása nagyon is valóságos, kellemetlen és ijesztő testi tüneteket ölt. Amikor elindul a ciklus megjelenik az első elme jel, amihez megjelenik az első testi tünet is, és “így etetik egymást az elme és a test” egymásból táplálkoznak és létrejön és erősödik a pánikroham, egyre rosszabb és rosszabb a helyzet. Szorongó érzés jelenik meg az elmédben amire a tested reagál, és ha a szervezet reagál az elméd úgy értelmezi, hogy baj van és az elméd idegessé válik amire a tested még jobban reagál.

A legtöbb pánikroham nagyon meghatározott szerkezetű, mintájú. Általában összefügg azzal, hogy hol vagy és mit csinálsz. Például előfordulhat vezetés közben amikor egyedül vagy, vagy amikor egy zsúfolt szobában vagy, vagy éppen egy prezentációt tartasz, vagy egyedül utazol tömegközlekedési eszközön és hasonlók. Minden embernél más és más, de van egy közös vonás az pedig az, hogy a pánik újra és újra kezdődik és táplálkozik saját magából.

A pánikroham kezdete egy gondolat vagy egy emlékkép, vagy egy korábban átélt támadás egyszerű elképzelése, vagy egy olyan képzelet amire még sosem került sor. A belső hang beszélni kezd negatív és félelmetes módon, így a szervezet megkezdi a válaszokat néhány tipikus fizikai tünet megjelenítésével. A folyamat többször is ismétlődik, egyre rosszabb és rosszabb lesz minden alkalommal, amíg el nem jutsz a teljes pánikrohamig. Úgy érzed, hogy ami történik nagyon is valóságos és nagyon ijesztő.

Sokan csak egyszer tapasztalták meg a pánikrohamot vagy csak hébe-hóba fordul elő velük, míg mások gyakran átélik. Függetlenül attól, hogy milyen gyakran fordulnak elő a pánikrohamok, a memóriában a pánikrohamok megrekedhetnek és így elég élénken élhetnek, ami által még nagyobb lehet a rettegés és szorongás, mert nem tudod mikor fog megint jönni. Más szóval félsz és aggódsz attól, mikor mi fogja legközelebb kiváltani a pánikrohamot. Sok esetben előfordulhat az is, hogy már nem is emlékszel mi volt az első, az eredeti ok ami kiváltotta a szorongást vagy a pánikot. A leggyakoribb okok: érzelmi megrázkódtatás, kitettség egy veszélyes helyzetnek, a rossz táplálkozás, fizikai és/vagy érzelmi stressz.


Mi a pánikbetegség és mik a tünetei?


A “pánikbetegség diagnózisa”, ha a “betegnek” gyakori vagy súlyos pánikrohama van, ami által létrehozz egy extrém fizikai reakciót így fizikailag veszélyben érzi magát. A “pánikbetegség” jellemző tünetei a következők:

  • Hiperventilláció
  • Szédülés
  • Légszomj
  • Mellkasi fájdalom vagy szorító érzés
  • Szívdobogás
  • Hőhullámok
  • Dezorientáció
  • Gyengeség és/vagy fáradtság
  • Élénk, rémisztő gondolatok
  • Ájulás, vagy áramszünet

Nem szokatlan, hogy aki először éli át a pánikrohamot azt hiszi, hogy szívrohama volt. Ezért rendkívül fontos, hogy egy ilyen rohamnál felkeresd kezelőorvosod, hogy kivizsgálják nem áll-e mögötte valós szív vagy egyéb probléma. Általában, ha nem áll fenn szervi probléma egy ilyen esetnél, akkor többnyire pánikbetegségnek diagnosztizálják, ekkor ez egy kiváló lehetőség megfontolnod a hipnoterápia igénybevételét.


Hogy segít a hipnoterápia?


A hipnoterápia technikái együttesen kezelik a tudatos és tudatalatti elmét így segítve a pánikrohamok és a “pánikbetegség” leküzdésében. Segít megtanulni egy új viselkedési mintát amivel változtatni tudsz a pánikrohamokon, oly módon, hogy tudatosan ellenőrzöd a gondolatokat és a kiváltó destruktív mintát képes leszel felülbírálni. Így egyre többször meg tudod szakítani a pánikrohamot előidéző ciklust, majd végül teljesen megszünteted. A hipnózis az elme tudattalan részere összpontosít itt tesz új javaslatokat (szuggesztiókat), majd a hipnoterápia további technikái tudatosítják az új szokásokat.

A hipnoterápia hatékony technikái alkalmazásával eredményesen kezelhetőek a pánikrohamok és “pánikbetegség”, mert a tudatos és tudattalan elmét egyidejűleg dolgoztatjuk. Azonosítjuk és megváltoztatjuk a félelmetes viselkedési mintát, megtanulod, hogy módosítsd és ellenőrizd a gondolataidat amik megszüntetik a kiváltó destruktív mintákat. Arra fogunk összpontosítani, hogy azonosítsuk az elméd szokásait, negatív gondolati formáit és ezeket a megfelelő módszerrel pozitív szokássá és gondolattá alakítsuk.


Mennyi találkozóra lehet szükség??


Mindenki más és más, de általában 6 alkalom elegendő, hogy átütő változás jöjjön létre, mert egyszerre dolgozunk a tudatos és tudatalatti elmével.

Akár csak most volt az első pánikrohamod vagy már régóta élsz a “pánikbetegségben”, a hipnoterápia fejlett technikái segítenek leküzdeni ezt a gyakran maradandó károsodást okozó problémát. Állítsd a hipnoterápia tapasztalatát a szolgálatodba, hogy segítsen örökre elbúcsúznod a pánikrohamoktól! Még Ma!


Tanácstalan vagy?


Vannak akik mielőtt elköteleznék magukat a hipnoterápiás foglalkozásra szeretnének megismerni személyesen és kérdéseket feltenni pl. a problémájukkal kapcsolatosan. Az Ő számukra tartok fenn egy maximum félórás konzultációs lehetőséget, melynek a költsége 8.000,- Forint. Egyeztess most időpontot telefonon: +36 20 942 7217 vagy emailben.


,

Vélemény: képes vagyok “megszelidíteni”

Amit rögtön az ülés után tapasztaltam, hogy akár csak egy baráti beszélgetésnél is sokkal hosszabb ideig vagyok képes úgy beszélni a másik személyhez, hogy közben a szemébe nézek
,

Vélemény: rengeteg félelmemnek sikerült búcsút intenem

Köszönöm a önhipnózis tanfolyam anyagát. Nagyon hasznosnak találtam. Most fogom, kicsit lassabb tempóban is, újra megnézni és kijegyzetelni. Tökéletesen működtek nálam a hipnózis hanganyagok.

Hipnózis vélemény: minden erőfeszítésem ellenére csak nagyobb lett a zűr az életemben.

Féltettem a párkapcsolatom és szerettem volna megmenteni, de nem tudtam hogyan tegyem, mert minden erőfeszítésem ellenére csak nagyobb lett a zűr az életemben. Egy alkalommal voltam a foglalkozáson és ennek olyan eredménye lett, hogy azóta eltelt 1 év egy csoda számomra!!