Állítsd meg a pánikrohamot a hipnoterápia segítségével!

A pánikroham leküzdésében a legfontosabb, hogy felismerd a mintát ami elindul és megtanuld, hogy tudod ezt megváltoztatni. A hipnoterápia egy kiváló eszköz lehet ebben a számodra. A pánikrohamok más néven szorongásos rohamok rendkívül ijesztőek lehetnek, bizonyos esetekben bénító erővel is bírnak. A hatása nagyon is valóságos, kellemetlen és ijesztő testi tüneteket ölt. Amikor elindul a ciklus megjelenik az első elme jel, amihez megjelenik az első testi tünet is és “így etetik egymást az elme és a test”. Egymásból táplálkoznak és létrejön és erősödik a pánikroham, egyre rosszabb és rosszabb a helyzet. Szorongó érzés jelenik meg az elmédben, amire a tested reagál és, ha a szervezet reagál az elméd úgy értelmezi, hogy baj van és az elméd idegessé válik amire a tested még jobban reagál.

A legtöbb pánikroham nagyon meghatározott szerkezetű, mintájú. Általában összefügg azzal, hogy hol vagy és mit csinálsz. Például előfordulhat vezetés közben amikor egyedül vagy. Vagy amikor egy zsúfolt szobában vagy, vagy éppen egy prezentációt tartasz, vagy egyedül utazol tömegközlekedési eszközön és hasonlók. Minden embernél más és más, de van egy közös vonás, az pedig az, hogy a pánik újra és újra kezdődik és táplálkozik saját magából.

A pánikroham kezdete egy gondolat vagy egy emlékkép, vagy egy korábban átélt támadás egyszerű elképzelése, vagy egy olyan képzelet amire még sosem került sor. A belső hang beszélni kezd negatív és félelmetes módon, így a szervezet megkezdi a válaszokat néhány tipikus fizikai tünet megjelenítésével. A folyamat többször is ismétlődik, és minden alkalommal egyre rosszabb és rosszabb lesz, amíg el nem jutsz a teljes pánikrohamig. Úgy érzed, hogy ami történik nagyon is valóságos és nagyon ijesztő.

Sokan csak egyszer tapasztalták meg a pánikrohamot vagy csak hébe-hóba fordul elő velük, míg mások gyakran átélik. Függetlenül attól, hogy milyen gyakran fordulnak elő a pánikrohamok, a memóriában a pánikrohamok megrekedhetnek és így elég élénken élhetnek,. A ez által még nagyobb lehet a rettegés és szorongás, mert nem tudod mikor fog megint jönni. Más szóval félsz és aggódsz attól, hogy legközelebb mikor, mi fogja kiváltani a pánikrohamot. Sok esetben előfordulhat az is, hogy már nem is emlékszel mi volt az első, az eredeti ok, ami kiváltotta a szorongást vagy a pánikot. A leggyakoribb okok közé tartozik az: érzelmi megrázkódtatás, kitettség egy veszélyes helyzetnek, a rossz táplálkozás, fizikai és/vagy érzelmi stressz.

Mi a pánikbetegség és mik a tünetei?

A “pánikbetegség diagnózisa”, ha a “betegnek” gyakori vagy súlyos pánikrohama van, ami által létrehozz egy extrém fizikai reakciót így fizikailag veszélyben érzi magát. A “pánikbetegség” jellemző tünetei a következők:

  • Hiperventilláció
  • Szédülés
  • Légszomj
  • Mellkasi fájdalom vagy szorító érzés
  • Szívdobogás
  • Hőhullámok
  • Dezorientáció
  • Gyengeség és/vagy fáradtság
  • Élénk, rémisztő gondolatok
  • Ájulás, vagy áramszünet

Nem szokatlan, hogy aki először éli át a pánikrohamot azt hiszi, hogy szívrohama volt. Ezért rendkívül fontos, hogy egy ilyen rohamnál felkeresd kezelőorvosod, hogy kivizsgálják nem áll-e mögötte valós szív vagy egyéb probléma. Általában, ha nem áll fenn szervi probléma egy ilyen esetnél, akkor többnyire pánikbetegségnek diagnosztizálják. Ekkor ez egy kiváló lehetőség arra, hogy megfontolnod a hipnoterápia igénybevételét.

Hogy segít a hipnoterápia?

A hipnoterápia technikái együttesen kezelik a tudatos és tudatalatti elmét így segítve a pánikrohamok és a “pánikbetegség” leküzdését. Segít megtanulni egy új viselkedési mintát amivel változtatni tudsz a pánikrohamokon, oly módon, hogy tudatosan ellenőrzöd a gondolatokat és a kiváltó destruktív mintát képes leszel felülbírálni. Így egyre többször meg tudod szakítani a pánikrohamot előidéző ciklust, majd végül teljesen megszünteted. A hipnózis az elme tudattalan részere összpontosít itt tesz új javaslatokat (szuggesztiókat), majd a hipnoterápia további technikái tudatosítják az új szokásokat.

A hipnoterápia hatékony technikáinak alkalmazásával eredményesen kezelhetőek a pánikrohamok és “pánikbetegség”, mert a tudatos és tudattalan elmét egyidejűleg dolgoztatjuk. Azonosítjuk és megváltoztatjuk a félelmetes viselkedési mintát. Megtanulod, hogy módosítsd és ellenőrizd a gondolataidat amik megszüntetik a kiváltó destruktív mintákat. Arra fogunk összpontosítani, hogy azonosítsuk az elméd szokásait, negatív gondolati formáit és ezeket a megfelelő módszerrel pozitív szokássá és gondolattá alakítsuk át.

Mennyi találkozóra lehet szükség??

Mindenki más és más, de általában 6 alkalom elegendő, hogy átütő változás jöjjön létre, mert egyszerre dolgozunk a tudatos és tudatalatti elmével.

Akár csak most volt az első pánikrohamod vagy már régóta élsz a “pánikbetegségben”, a hipnoterápia fejlett technikái segítenek leküzdeni ezt a gyakran maradandó károsodást okozó problémát. Állítsd a hipnoterápia tapasztalatát a szolgálatodba, hogy segítsen örökre elbúcsúznod a pánikrohamoktól! Még Ma!

Tanácstalan vagy?

Vannak akik mielőtt elköteleznék magukat a hipnoterápiás foglalkozásra szeretnének megismerni személyesen és kérdéseket feltenni pl. a problémájukkal kapcsolatosan. Az Ő számukra tartok fenn egy maximum félórás konzultációs lehetőséget, melynek a költségét az árak menü alatt vagy ide kattintva olvashatod.

Egyeztess most időpontot telefonon: +36 20 942 7217 vagy emailben.

hipnózissal a publikus beszédért

Meglepődtem !:) Tegnap voltam nálad hipnozis-terápián, és mondtad hogy ma lehet meglepődők majd magamon..... Ami szerencsére meg is történt! Jól sikerült a prezentációm!
,

Győztem, de nem egy betegség felett

A terápia során a hipnotizőr segítségével megértettem a problémám okait és sikerült leküzdenem őket. A kezelés rendkívül hatékony volt és mára már úgy érzem, hogy "Győztem, de nem egy betegség felett..."
,

30 év után újra

Hallgasd meg Klárát, aki 30 év korlátozás után újra elkezdi felfedezni a világot. Klára 30 évig elkerülte, hogy metróba, liftbe... zárt... sötét... kelljen...