Aludj jól a hipnózis-terápia segítségével!

Anyukád valószínűleg sokszor elmondta, hogy fontos az egészség és boldogság érdekében, hogy kipihend magad éjszaka. Jól aludjál! És anyukádnak igaza volt. Mégis sok ember szenved álmatlanságban. A hinpózis-terápia hatékony technikái segítenek, hogy az álmatlanság a múlté legyen, hogy végre ne legyen szorongás az álmatlanság miatt, altató nélkül menjen végig az éjszaka. Aminek eredménye a kipihent ébredés. Ahogy az ágyban fekve nézed a plafont és nem tudsz elaludni, úgy tűnik, hogy az álmatlanság megfertőzte az életedet, mint egy pestis. Néhány emberrel lehet, hogy ez is a helyzet. Az álmatlanság leggyakoribb tünetei a következők:

• Lefekvésnél rendszeres az elalvási nehézség.
• Rendszeresen túl korán ébredsz fel.
• Felébredsz az éjszaka közepén.
• Ingerlékenység és levertség.
• Napközben fellépő aluszékonyság és kimerültség.

Függetlenül attól, hogy a tünetek együtt vagy külön vannak jelen a hatásuk ugyanaz.

Ahelyett, hogy egy nyugodt és fiatalító alvás lenne egész éjszaka forgolódsz és nem tudsz aludni. Ha egyszer ez a ciklus kialakul, akkor általában egyre rosszabb és rosszabb lesz. Napközben fáradt, dekoncentrált vagy este mégsem tudsz aludni. Emiatt szorongsz, ingerlékeny vagy. Íme néhány gyakori ok ami álmatlanságot okoz.

• Visszaélés az altatókkal, független attól, hogy az vényköteles vagy vény nélküli.
• A stressz és a szorongás.
Fájdalom vagy fizikai kényelmetlenség.
• Általános unalom.
• Visszaélés a stimulánsokkal függetlenül attól, hogy az receptre van írva vagy csak elterjedt, mint pl. a koffein.
• Rögzült a tudatodban, hogy túl nehéz elaludni és így az alvás valóban nehezebb is lesz.

Először konzultáj az orvosoddal!

Ha úgy gondolod, hogy a fizikai fájdalom vagy a stimulánsok vagy nyugtatók/altatók az okai az álmatlanságnak, akkor keresd fel orvosod, hogy megtalálja vagy kizárja a betegséget. Ha pedig nincs ilyen ok, akkor a probléma a fejedben rejlik, abban ahogyan gondolkodsz. Ez gyorsan és egyszerűen megválzotatható.

Hogy segít a hipnózis-terápia az álmatlanság leküzdésében?

Az hipnózis-terápia a tudatos és a tudatalatti elmében egyaránt azonosítja a negatív gondolati mintákat ami az alvási viselkedési problémát okozza. Majd – mivel ezek tanult folyamatok – segít új gondolati minták létrehozatalában ami már egy új viselkedést eredményez. Ezek az új gondolati minták mély belső szinten jönnek létre és új automatikus viselkedést hoznak létre ami megszünteti az álmatlanságot.

Hány találkozóra lehet szükség?

Ez függ az egyéni körülményektől. Átlagban a legtöbb kliens sikeres három-hat alkalmat követően. A legjobb módja annak, hogy megbecsüljük mennyi alkalomra van szükség a személyes megbeszélés, de ekkor se hagyjuk figyelmen kívül, hogy Te folyamatosan változol.

A kielégítő alvásra, pihenésre nagy szükségünk van, hogy regenerálódjunk és erősek legyünk. Állítsd a hipnózist a szolgálatodba, a hipnoterápia segít neked még ma!