,

Fogorvostól való félelem, fogorvosfóbia

A hipnoterápiával könnyebben szakíthatsz a fogorvostól való félelmeddel!

Nagyon gyakori, hogy az emberek bizonyos szintű félelemmel mennek a fogorvoshoz. Hiszen ezen a helyen tűk, fúrók, kaparók és más különböző eszközöket használnak, amiket a szánkba tesznek.
Ez egy kiszolgáltatott helyzet ahol a fogorvos egy széken ülve föléd hajolva végzi a munkáját, ebben a helyzetben könnyen kialakulhat egy fóbia, ami befolyásolja a viselkedésed.

Hogy jöhet létre a fogászati, fogorvos fóbia?

Sokan gyerek korukban fejlesztették ki, amikor egy fogorvos különösen ijesztőnek hatott, vagy történt valami, ami fájdalmat okozott, vagy a fogorvos látványa ijesztett meg a maszkjával és a zöld kesztyűjével, mint egy szörny közeledett feléd. Függetlenül attól, hogy mikor fejlődött ki a fogorvos fóbia, ma is virágzik, és az idő múlásával még mindig félsz amikor fogorvoshoz kell menned a rendszeres fogápolás miatt. Ennél a félelemnél még rosszabb, ha kerülöd a fogorvost, mert így a fogaid romolhatnak, ami, mikor mégis csak elmész még több munkát add a szádban a fogorvosnak.

Mint más fóbiáknál is, ha úgy érzed, hogy félsz a fogorvostól, akkor a félelmed megteremti a szorongást ami még valószínűbbé teszi, hogy lesz okod félni. Ez elméd saját csapdájába ejt, mint egy hurok a gondolati mintát automatikus válasz követi, körbe járva, ismétlődve erősítve saját magukat létrehozva a nem kívánt viselkedést a fóbiát. A jó hír, hogy ezeket a gondolati mintákat valahol az életed folyamán tanultad, így nincs semmilyen oka annak, hogy az elméd ne tudna új gondolati mintákat megtanulni, ami új kedvező viselkedést eredményez.

A hipnoterápia célja, hogy azonosítsa ezeket a káros gondolati mintákat, majd a helyükre új, már kedvező gondolati mintákat hozzon létre és ezeket erősen rögzítse a tudatalattidban, aminek hatására új kedvező automatikus viselkedési válaszok jönnek létre. Ily módon lehet segíteni, hogy kitörj a fogorvostól való félelemből és a fogorvos fóbia helyett egy egészséges életmód jöjjön létre. Ez igen gyors és könnyű folyamat bár most még hihetetlen lehet a számodra. A gyors változás megdöbbentően fog hatni rád!

Hogy segít a hipnoterápia a fogorvos fóbián?

A hipnoterápia technikái segítenek azonosítani a tudatos és a tudatalatti elme automatikus folyamatait, amit részben a fóbia választ és miután azonosította a káros gondolati mintákat, megfelelő technika alkalmazásával új mintákat hoz létre. Így segít az elmének új tanulási folyamattal új gondolati mintákat létrehozni, aminek új automatikus, pozitív és konstruktív viselkedés lesz az eredménye.

Mennyi találozóra lehet szükség, hogy megszűnjön a fogorvos fóbia?

Mindenki más és más, de a legtöbb esetben 3-6 foglalkozás elegendő, hogy mentesülj a fogorvostól való félelmeidtől. Állítsd vissza a félelemmentes életed a hipnoterápia segítségével. Még ma!

Tanácstalan vagy?

Vannak akik mielőtt elköteleznék magukat a hipnoterápiás foglalkozásra szeretnének megismerni személyesen és kérdéseket feltenni pl. a problémájukkal kapcsolatosan. Az Ő számukra tartok fenn egy maximum félórás konzultációs lehetőséget, melynek a költsége 8.000,- Forint.  Egyeztess most időpontot telefonon: +36 20 942 7217 vagy emailben.